0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Presse
Foto: Presse

Spillet 'E-Rasmus – Holberg for n00bs' er tænkt som et supplement til forestillingen 'E-Rasmus'.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny gaming-komedie skal engagere de unge i Holbergs verden

‘E-Rasmus – Holberg for n00bs’ er et nyt spil til smartphones, der skal bringe det unge publikum tættere på Holberg. Spillet, og forestillingen det hører til, er en del af fejringen af 300-året for dansksproget teater.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et af de evige spørgsmål i teaterbranchen – og kulturbranchen generelt – er hvordan man engagerer de unge og lokker nye målgrupper ind i teatersalens mørke.

Med forestillingen ‘E-Rasmus’ giver tre teatre deres bud på, hvordan Holbergs flere hundrede år gamle komedie ‘Erasmus Montanus’ kan tale til den unge generation, der lever en stor del af deres liv i digitale universer.

Svaret er – ifølge Teater Vestvolden, Bornholms Teater og Vendsyssel Teater – en opdateret gamer-komedie og et smartphonespil, hvor de unge digitalt kan bevæge sig rundt i en nutidig hverdag og i fortidens Bergen for at få en fornemmelse for Holberg og hans tid.

Ifølge Stephan Pollner, teaterdirektør på Teater Vestvolden, er Holberg stadig relevant for de unge, men der ligger et arbejde i at udbrede kendskabet til ham, blandt andet ved at formidle hans stykker i et sprog og et format, som passer til de unge.

»Med E-Rasmus får de unge en introduktion til Holberg, og Jens Svane Boutrup, der har skrevet teksten, har med stor kærlighed til originalen givet sit bud på en version af, hvordan en nutidig ’problematik’ som gaming kan skabe konflikt set i relationen mellem voksne og børn,« udtaler teaterdirektøren til Kulturmonitor.

En del af en større fejring af dansk teater

I 2022 markeres 300-året for dansk teater med en landsdækkende fejring, der varer helt frem til Holbergs 338. fødselsdag den 3. december.

‘E-Rasmus’ og spillet er en hyldest til Holberg, som var en af de første dramatikere, der skabte teaterstykker på dansk – og samtidig et vidnesbyrd om hvor meget der er sket siden da.

»Dansk Teaters 300-års-fejring er en rigtig god anledning til at tage fat om en klassiker og give den et nutidigt twist, men stadig holde fast i temaet om at noget ‘moderne’ og ‘anderledes’ udefra forstyrrer freden i hjemmet – selvfølgelig sat på spidsen,« lyder det fra Stephan Pollner.

Rasmus er blevet gamer

I det oprindelige stykke vender den unge student Rasmus Berg hjem til sin familie efter at have studeret i København. For at markere sin nye status som (selvudnævnt) lærd mand har han foretaget navneforandring til det latiniserede Erasmus Montanus.

I den nye fortolkning er Rasmus en ung gamer, der kommer hjem på ferie fra sin efterskole og derefter kun vil lyde navnet E-Rasmus. Han slynger om sig med navne og sætninger på gamersprog, som hans familie ikke forstår.

‘E-Rasmus’ er co-produceret af Teater Vestvolden i Hvidovre, Bornholms Teater og Vendsyssel Teater og skal spille alle tre steder i løbet af året.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce