0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mads Thygesen stopper som rektor på Den Danske Scenekunstskole

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den Danske Scenekunstskole skal have en ny rektor, da Mads Thygesen af personlige årsager har valgt at opsige sin stilling og fratræder per dags dato.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at den øvrige ledelse gerne havde fortsat samarbejdet med Mads Thygesen, der har været rektor for Den Danske Scenekunstskole siden 2015. Han har aktuelt været ansat i en åremålsansættelse, der løber frem til 2023.

Den Danske Scenekunstskole er resultatet af en fusion mellem skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater, skuespillerskolen i Odense, dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater, Det Danske Musicalakademi i Fredericia, Odsherred Teaterskole og Statens Scenekunstskole i 2015.

“Mads har stået i spidsen og spillet en uvurderlig rolle for skolen siden fusionen i 2015. Som skolens første rektor blev han ansat til at levendegøre visionen om én samlet uddannelsesinstitution på internationalt niveau inden for det scenekunstneriske område, herunder at bringe skolen på niveau med tilsvarende skoler i udlandet ved at indføre en ny uddannelsesstruktur med bachelor- og kandidatuddannelser,” lyder det i en fælles udtalelse fra administrationschef Ane Broberg, uddannelsesleder Jens August Wille og prorektor Peder Dahlgaard, som endvidere ytrer:

“Meget er lykkedes med Mads ved roret. Den skole, Mads siger farvel til, udbyder i dag fem kunstneriske bacheloruddannelser og tre internationale, kunstneriske kandidatuddannelser – og det kan han i høj grad tilskrives æren for. Han har om nogen ydet en ekstraordinær indsats i udviklingen af den skole og de uddannelser, vi har i dag. Vi vil gerne takke Mads for hans engagement i og indsats for skolen. Som kollega og chef vil vi gerne takke ham for det givende samarbejde og de vigtige kunstfaglige og kunstpædagogiske perspektiver, han altid er garant for, og vi ønsker ham alt det bedste fremover.”

Rod i økonomien og udflytningsplaner

Regeringen foreslog for nylig, at 30 af uddannelsespladserne på Den Danske Scenekunstskole skal flytte fra København til Holstebro som et led i udspillet ‘Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund‘.

Scenekunstskolen har tidligere været i vælten på grund af et millionunderskud og rod i økonomien, der i 2019 resulterede i, at skolen blev sat under skærpet tilsyn. Mads Thygesen måtte under skolens økonomiske krise gennemføre en fyringsrunde, hvor ni ansatte mistede deres job.

Det er kulturministeren, der står for at ansætte en ny rektor.

”Først og fremmest vil jeg gerne takke Mads Thygesen for hans store indsats igennem de seneste seks år. Mads Thygesen har ført Den Danske Scenekunstskole ind i en udvikling som moderne landsdækkende uddannelsesinstitution med filialer i fire byer, samtidig med at skolens høje faglige niveau er opretholdt. Det er noget af en bedrift. Jeg vil ønske ham al mulig held og lykke fremover. Der vil nu blive igangsat en proces med henblik på at finde en ny rektor for Den Danske Scenekunstskole,” udtaler kulturminister Joy Mogensen (S) i en skriftlig kommentar.

Stillingen vil blive slået op umiddelbart efter sommerferien. Indtil ansættelsen er på plads vil prorektor Peder Dahlgaard være konstitueret rektor.

Opdateret: Artiklen er blevet opdateret med en skriftlig kommentar fra Joy Mogensen d. 21. juni kl 14.57.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce