0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Tabt søgsmål mod Vendsyssel Teater bliver anket til landsretten

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den dom, der for knap tre uger siden frifandt Vendsyssel Teater i sagen om en kontroversiel fyring, skal nu forbi landsretten.

Det står klart, efter at Teknisk Landsforbund netop har erklæret, at de anker det tabte søgsmål på vegne af tidligere produktionschef Michael Simonsen, der blev fyret fra Vendsyssel Teater i efteråret 2019.

Fyringen vakte opsigt, fordi den kom i kølvandet på et interview i Nordjyske, hvor Michael Simonsen udtrykte sig kritisk om samarbejdsklimaet på Vendsyssel Teater. Den daværende produktionschef slog desuden ned på det forhold, at teaterdirektøren og den daværende kunstneriske leder var gift.

Kritikken betød, at Michael Simonsen blev fyret for illoyalitet, men han og hans fagforening har efterfølgende hævdet, at fyringen var uberettiget og udtryk for en knægtelse af ytringsfriheden – et synspunkt, som retten i Hjørring altså ikke gav medhold i.

”Vi mener, det var i offentlighedens interesse, at der blev gjort opmærksom på de alvorlige samarbejdsproblemer, når teateret ikke selv løste dem. Vores medlem (Michael Simonsen) har gjort, hvad han skulle, og det burde aldrig nogensinde have kostet ham jobbet. Derfor anker vi dommen,” siger Peter Thyregod, der er regionsformand i Teknisk Landsforbund Nordjylland, i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand: "En banal sag"

Ifølge landsforbundets advokat, Byrial Bjørst, der har kørt sagen, var Michael Simonsens kritik af Vendsyssel Teater i offentlighedens tjeneste og beroede som sådan på ytringsfrihedens principper.

"Trods troværdige vidneforklaringer lykkedes det os desværre ikke at overbevise byretten om, at samarbejdsproblemerne (på Vendsyssel Teater, red.) var alvorlige, og at de skyldtes ledelsens beslutninger. Det håber vi, at landsretten giver os ret i,” siger advokaten i pressemeddelelsen.

Til Kulturmonitor har Vendsyssel Teaters bestyrelsesformand, Henrik Jørgensen, blandt andet udtalt, at man skal "være meget optimistisk, hvis man går ud og anker en dom som den her."

"For mig har det altid været en banal sag omkring samarbejdsproblemer på teatret. Sagen blev stor for mig i det øjeblik, at Teknisk Landsforbund begyndte at blande ytringsfrihed og whistleblowerordninger ind i det her,” sagde formanden.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce