0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Fredericia Teater er gået konkurs: "Coronavirussen er tuen, der får læsset til at vælte"

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bestyrelsen for Fredericia Teater har indgivet konkursbegæring, og teaterchef Søren Møller har opsagt sin stilling som konsekvens af et merforbrug, der ikke var godkendt af bestyrelsen.

Det oplyser teatret i en pressemeddelelse.

Søren Møller ønsker ikke at udtale sig om merforbruget til Kulturmonitor. Men han påtager sig en del af ansvaret for situationen.

"Som leder i en direktion, så er det klart, at man føler sig ansvarlig for alt, hvad der foregår på en institution. Derfor gør det selvfølgelig ekstra ondt, at vi er der, hvor vi er," siger han og begræder tabet af teatret:

"Jeg er forfærdelig ked af det. Det er et stort tab for Fredericia, for gode kollegaer og for mig selv."

Musikteatret har i en længere periode kæmpet med økonomien, og fyrede tidligere på året hver fjerde ansatte. De økonomiske udfordringer blev udløst af et svigtende billetsalg i København til forestillingerne 'Prinsen af Egypten' og 'Tarzan' i løbet af 2019, hvilket førte til et to-cifret millionunderskud.

"Siden da er der konstateret et merforbrug i forhold til budget på markedsføring, som ikke var bestyrelsesgodkendt. Teaterchef Søren Møller har opsagt sin stilling som konsekvens af denne overskridelse," lyder det i pressemeddelelsen, hvor det også bliver oplyst, at bestyrelsen i de seneste uger har arbejdet på højtryk for at redde teatret, men uden held.

"Derfor ser bestyrelsen i denne alvorlige situation ingen andre muligheder for Fredericia Teater end at indgive en konkursbegæring," lyder det.

Corona-melding slog benene væk under bestyrelse

Gitte Lillelund Bech, der er bestyrelsesformand for Fredericia Teater forklarer til Kulturmonitor, at corona-lammelsen af Danmark var det endegyldige søm i kisten.

"Vi har arbejdet med at redde teatret de sidste tre uger, så derfor må man sige, at corona-meldingen, der kom i sidste uge, hvor vi var nødt til at aflyse forestillinger, slog benene væk under os. Vi kan se, at det ikke er overstået i marts, og det kommer også til at påvirke april, så står teatret ikke til at redde. Coronavirussen er tuen, der får læsset til at vælte," siger bestyrelsesformanden.

Bestyrelsen har siden januar, hvor det millionstore underskud blev kendt, arbejdet på at finde en løsning. De har haft en advokat til at kigge på kreditorer, ekstra sponsorater og har haft et ekstra stort fokus på omkostningerne.

"Men man må bare sige, at hvis der ingen indtægter er, så nytter det ikke," lyder det fra Gitte Lillelund Bech.

Fredericia Teater meldte i februar ud, at man i havde ansat Mette Sigaard som ny økonomidirektør med tiltrædelse den 1. april.

Havde lige fået ny status som hele Danmarks musicalteater

Teatret blev i begyndelsen af 2019 udpeget til at være et såkaldt paragraf 5-teater af daværende kulturminister Mette Bock (LA). Med den nye status fulgte ekstra støttemilllioner og en ny opgave med at være hele Danmarks musicalteater.

”Vi kommer nu til at fokusere yderligere på værkudvikling. Det er et område, der hele tiden har været i fokus, men hvor vi simpelthen har haft for få midler. En konsekvens af den øgede støtte bliver, at vi i Danmark kommer til at udvikle flere musicals, og særligt musicals som har et internationalt sigte,” har teaterchef Søren Møller i den forbindelse sagt til Kulturmonitor.

”Fordi vi har satset hårdt på det her område i de sidste 20 år, ved jeg, at vi kommer til at kunne lave forestillinger, som sagtens kan klare sig internationalt, men støtterammen har ikke været til, at vi har kunne prioritere værkudvikling højt nok,” lød det endvidere.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce