0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Økonomisk rod koster Den Danske Scenekunstskole dyrt: To nye uddannelser nedlægges

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Økonomien på Den Danske Scenekunstskole er så dårlig, at skolen nu ser sig nødsaget til at droppe to spor på kandidatuddannelsen, skriver Politiken.

Helt præcist drejer det sig om, at to programmer under den nye kandidatuddannelse ikke bliver udbudt som planlagt. Kandidatuddannelsen, som starter op for første gang efter sommerferien, skulle have bestået af fire programmer: 1) Conceptualizing, Creating, Collaborating, 2) The Topography of Story, 3) Global Interactions og 4) Artistic Research and Performative Practices, men de to sidstnævnte bliver altså ikke udbudt i år. For at imødekomme de ansøgere, der ønskede at søge ind på de to aflyste programmer, er antallet af pladser til de øvrige programmer blevet udvidet, oplyser Den Danske Scenekunstskole til Kulturmonitor.

Dermed bliver uddannelsen på skolen, der dækker over en række uddannelser inden for skuespil og teater, væsentligt svækket. Den Danske Scenekunstskole modtog ellers sidste år 80 millioner kroner i støtte, men økonomisk rod med regnefejl i lønbudgetterne betød, at man i januar opdagede et underskud på 3,6 millioner kroner, hvilket fik Kulturministeriet til at sætte skolen under skærpet tilsyn. En særlig plan for genopretning af økonomien blev samtidig sat i værk. Ydermere til skolen også tilført ekstra midler for både 2019 og 2020. Men det er åbenbart ikke nok.

»Når vi kigger på vores budgetter for fremtiden, kan vi se, at der er nogle stillinger, som vi ikke har mulighed for at genbesætte, og derfor har vi vurderet, at det er nødvendigt at droppe to spor på kandidatuddannelsen. Vi vil ikke optage studerende på en uddannelse, hvor vi ikke kan sikre den undervisning, de har fortjent,« siger rektor Mads Thygesen til avisen.

Han vil samtidig ikke afvise, at der også i fremtiden vil komme yderligere besparelser.

Opdatering: De konkrete oplysninger om, hvilke to kandidatuddannelser, der nu bliver droppet er blevet tilføjet denne artikel den 25. april kl. 09.15.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce