0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Scenekunstskolen er sat under skærpet tilsyn efter millionunderskud – rektor anede ikke, at der var rod i økonomien

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den Danske Scenekunstskole årsregnskab for 2018 viser et underskud på 3,6 millioner kroner. Rektor Mads Thygesen fandt først i januar i år ud af, at der var rod i økonomien. Skolens administrationschef er – uafhængigt af millionunderskuddet – fratrådt. Det skriver Politiken.

“Der har været nogle store udfordringer i den måde, der er blevet lagt budgetter på, som vi ikke har opdaget rettidigt. Det er vi selvfølgelig utroligt ærgerlige over, fordi vi har haft et år, som du også kan se i rapporten, som er meget tilfredsstillende rent fagligt,” siger Mads Thygesen til Politiken.

Underskuddet skyldes blandt andet, at skolen ikke har budgetteret med såkaldte tværministerielle ordninger som fleks- og barselsordning samt særlig feriegodtgørelse og en række andre poster.

Scenekunstskolen modtager årligt omkring 80 millioner kroner fra staten, og Kulturministeriet har nu sat skolen under skærpet tilsyn.

“Scenekunstskolens underskud er bestemt ikke tilfredsstillende, og Kulturministeriet har nu sat skolen under et skærpet tilsyn, så skolen kan få styr på økonomien. Både scenekunstskolen og Kulturministeriet tager sagen yderst alvorligt,” udtaler kulturminister Mette Bock (LA) til Politiken.

Scenekunstskolens administrationschef fratrådte sin stilling i januar. Hun afviser over for Politiken, at der er en sammenhæng mellem fratrædelsen og det økonomiske rod.

Der er i samarbejde med Kulturministeriet blevet lavet en genopretningsplan for skolens økonomi, som indebærer, at skolen får tilført nogle ekstra midler, der skal betales tilbage på et senere tidspunkt. Mads Thygesen forventer ikke, at millionunderskuddet får konsekvenser for undervisningen på skolen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce