0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Tidligere chefdirigent for DR Pigekor, Michael Bojesen.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere korsangere med opfordring til DR: Tag afstand fra Michael Bojesens udtalelser

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Onsdag blev resultatet af en advokatundersøgelse af krænkelser i DR Pigekoret offentliggjort. På samme tid udsendte en af sagens hovedpersoner, den nu tidligere chefdirigent i koret, Michael Bojesen, en kort skriftlig erklæring.

»Da jeg har fået forelagt det, der vedrører min person, ved jeg, at de krænkelser, der er beskrevet i rapporten, ikke har noget at gøre med mine ti år som dirigent for koret.«

Den udmelding føler flere tidligere medlemmer af koret sig nu provokeret af, skriver Politiken.

Den ene af dem er Cecilie Hyrup Fuglsang, der sang i koret under Bojesen fra 2004 til 2010.

»DR har sagt, at de gerne vil tage det fulde ansvar og siger, at det ikke er vores skyld. Så må man også følge det ansvar til dørs og om ikke andet lægge afstand til Michael Bojesens udtalelse, som går direkte i modstrid med det, de har offentliggjort,« siger hun.

Michael Bojesen var chefdirigent i DR Pigekoret fra 2001 til 2010.

DR underlagt lovgivning og regler

Politiken har forholdt DR’s nuværende kulturchef, Henrik Bo Nielsen, for kritikken, men han vil ikke gå ind på spørgsmål om konkrete personer, siger han til avisen.

»Ligesom vi heller ikke kan tvinge nogen til at forholde sig på en bestemt vis til sagen,« lyder det.

»Men jeg kan sagtens forstå, at nogen kan sidde med det ønske (større tydelighed i fremlæggelsen af rapportens indhold, red).«

Kulturchefen understreger, at DR er underlagt lovgivning og regler på området, og at det er med til at begrænse mulighederne for fuld åbenhed i rapportens indhold.

Det har allerede været fremme i medierne, at tidligere sangere i pigekoret har oplevet krænkelser i koret både under Tage Mortensen, der var chefdirigent i koret i 35 år frem til 2000, og under Bojesen.

Undersøgelsen fortæller blandt andet om seksuel chikane og krænkende adfærd, der skulle være begået mod mindst 64 piger i koret. Det fremgår også, at de fleste tilfælde skulle være fundet sted for 20-50 år siden. Altså før Bojesens tid. Men der skulle også være indberettet flere tilfælde af krænkelser fra 2001 og frem til 2010.

En anden af dem, der sang i koret fra 2001 til 2007, var Mia Rehling, som har en følelse af, at der er ting »der ikke er forløst«.

»Vi, der var i Pigekoret på Michael Bojesens tid, ved godt, hvilken kultur der var. Set i det lys bliver jeg både vred og skuffet over, at han ligefrem vælger at benægte det.«

DR har meldt ud, at man fjerner titlen af æresdirigent fra både Tage Mortensen og Michael Bojesen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce