0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

DR's direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, vedkender, at en lukning af P6 Beat og P8 Jazz vil svække DR's musikdækning.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DR sætter ord på tilspidset konflikt om P6 Beat og P8 Jazz: »Vi arbejder stadig ud fra at se, om det kan lykkes at redde kanalerne«

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med to dage til et planlagt stormøde, hvor medarbejderne på de atter lukningstruede DR-nichekanaler P6 Beat og P8 Jazz måske – måske ikke – får vished om fremtiden, har DR’s ledelse sat nye ord på den tilspidsede debat omradiokanalerne.

Tilbage i 2019 reddede daværende kulturminister Joy Mogensen (S) de to kanaler med en tilførsel af ekstra 15 millioner kroner, og sidste år var ekstrabevillingen med på finansloven for 2021.

Og igen i år er det af gode grunde op til politikerne at afgøre, om P6 Beat og P8 Jazz skal skånes eller ofres – også selvom lukningen af kanalerne under alle omstændigheder vil svække DR’s musikdækning. Det understreger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, i et interview med Berlingske, hvor han også gør det klart, at intet er afgjort endnu.

»Hvordan vi konkret kommer til at løse det med den del af musikken, som P6 og P8 står for, må vi i gang med at arbejde med. Vi arbejder stadig ud fra at se, om det kan lykkes at redde kanalerne – hvis det ikke kan, stopper vi ikke med at interessere os for de typer af musik. Vi kommer ikke til at lave dårlig musikdækning, men den bliver mindre god, end det vi kan med P6 og P8,« siger Henrik Bo Nielsen til Berlingske.

Branchestemmer sætter sig igennem: »Helt uforståeligt«

Mens de støtteerklærende hashtags #bevarp6beat og #forsvarp8jazz i skrivende stund griber om sig på sociale medier, har en bred vifte af branchestemmer råbt op om uretfærdigheden forbundet med nichekanalernes risikable situation.

En af dem er P6 Beat-vært Anders Bøtter, der i et åbent brev direkte har adresseret Henrik Bo Nielsen og fremhævet det, han anser som ansvarsfralæggelse fra den højtstående DR-direktør.

»Henrik Bo Nielsen har med jævne mellemrum været på besøg hos den lille P6 Beat-redaktion. Sidste gang det skete, smed direktøren bolden over til os medarbejdere. Han opfordrede os til at ”aktivere vores netværk” ude i musiklivet,« skriver Anders Bøtter i sit åbne brev, som fortsætter:

»Jeg tror, at Henrik Bo Nielsen havde håbet på, at vi havde vinklet vores budskab sådan, at DR kunne tage en form for modstandsbevægelse fra det danske musikliv med til de fremtidige forhandlinger på Christiansborg. Desværre for Henrik Bo Nielsen og resten af DRs ledelse er det ikke sket. For både musiklivet og kanalernes lyttere har reageret ved at pege pilen mod DR’s ledelse – og altså ikke regeringen og de kommende medieforligs forhandlinger.«

Også Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, har i skarpe vendinger opponeret mod den potentielle lukning af særligt P6 Beat, som han frygter kan forplante sig negativt i hele den danske musikbranche.

»Det er for mig helt uforståeligt, at der ikke kan findes en langsigtet løsning, så vi kan have god musikformidling i de snævre genrer som en del af public service-pakken på flow-radio. Ikke kun for min egen personlige skyld, men som del af den danske musikbranche mener jeg, at behovet er større nu end nogensinde. Vi har alle sammen lige i går kunnet læse en rapport om en omsætningsnedgang på tre milliarder kroner i branchen, og det kræver en indsats på alle fronter at få det indhentet. Og det kræver god musikformidling,« skriver Anders Wahrén blandt andet på Facebook.

Danske Uafhængige Pladeselskaber frygter »uhyggelig sneboldseffekt«

Hos foreningen Danske Uafhængige Pladeselskaber frygter forperson Kristoffer Rom en »uhyggelig sneboldseffekt« i tilfælde af P8 Jazz og P6 Beats lukning – en effekt, der vil dræbe vækstbetingelserne for den danske musikbranche i beat- og jazz-genrerne og bidrage til den »kedelige normalisering af musikskabelse«.

Dertil kommer en timing, der ifølge Kristoffer Rom næppe kunne være værre.

»At man tilmed varsler lukningerne på dette tidspunkt, hvor de fleste kunstnere og koncertarrangørers eksistensgrundlag har været fraværende i henved halvandet år, er både tonedøvt og pinligt, da formidlingen af bredden i dansk musik effektivt sendes ud i mørket. Er det virkelig kendsgerninger, som beslutningstagerne er bekendt med? Vi kan ikke tro det,« lyder i en skriftlig kommentar fra Danske Uafhængige Pladeselskabers forperson.

Stormødet for medarbejderne på P6 Beat og P8 Jazz finder sted torsdag 14. oktober.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce