0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Undersøgelse: Roskildes publikum stoler mere på festivalens ledelse end på politikerne og myndighederne

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hele 93 procent af dem, der har sikret sig en billet til dette års Roskilde Festival, planlægger stadig at tage afsted til festivalen trods situationen omkring corona.

Det viser en ny stor undersøgelse, som Roskilde Festival er i gang med at få lavet i samarbejde med Københavns Universitet, og som Kulturmonitor er kommet i besiddelse af.

Resultaterne fra undersøgelsen, der er lavet blandt 20 procent af de festivaldeltagere, der allerede har sikret sig en billet til festivalen, hvilket svarer til knap 18.500 personer, er endnu ikke helt endelig, men ud fra de foreløbige resultater kan man se, at festivalens publikum har endog meget stor tiltro til festivalens afvikling og ledelse.

Således viser resultaterne, at festivaldeltagerne stoler mere på Roskilde Festivalens organisation end på både Folketingets politikere og myndighederne. Målt på troværdighed rates festivalledelsen højere end både politikerne og myndighederne. Kun videnskabsfolk og sundhedsvæsenet får en højere troværdighedsrating, når det handler om at tage de bedste beslutninger for at beskytte offentligheden mod sundhedsrisici, fremgår det af tallene.

Roskilde Festivals sikkerhedschef, Morten Therkildsen, er glad for tallene som han mener bunder i den samhørighed mellem festivalen og deltagerne, som er blevet bygget op over flere år.

”Vi ser det som udtryk for, at vores deltagere kender os rigtig godt, og det kommer også til udtryk i tillid. De er vant til at være i dialog med os. Vi samarbejder med deltagerne og undersøger, hvad de gerne vil have. Vi er meget bevidste om, at festivalen skabes i fællesskab, og det er vores erfaring, at det skaber tillid hinanden imellem. Når det er sagt, udtrykker deltagerne omtrent lige så stor tillid til myndigheder – og allermest til forskere og læger,” siger Morten Therkildsen.

Ni ud af 10 er klar til at blive vaccineret

Samtidig viser undersøgelsen, at deltagerne er klar til at lade sig vaccinere, hvis det kan beskytte offentligheden mod unødige sundshedsrisici og sikre en god festival. Mere end 80 procent af respondenterne føler sig sikre på vaccinernes effektivitet, og mere end 90 procent er villige til at blive vaccineret.

Til gengæld viser undersøgelsen også, at mange forventer, at andre festivalgæster sandsynligvis vil opføre sig på måder, der kan betragtes som risikable – eksempelvis dans i mængden, kysse og kramme venner og fremmede, dele mad og drikkevarer – snarere end sikre som at holde afstand til fremmede, vaske hænder og bære mundbind.

Det endelige resultat af undersøgelsen forventes at ligge klar inden længe.

På tirsdag forventes det, at Kulturministeriets særlige genåbningsteam vil komme med deres anbefalinger til, hvordan festivaler og andre større begivenheder kan blive afviklet hen over sommeren.

Hos Morten Therkildsen er der en tro på, at årets Roskilde Festival kan blive til noget, hvis publikum er klar til det.

”Sikkerhed på et arrangement i vores skala fungerer i samspil med deltagerne. Så når de udtrykker tillid til os i undersøgelsen og fortæller, at de gerne vil på festival, giver det os også en tro på, at vi kan finde en fornuftig løsning i fællesskab. Hvis vi altså får lov til at afholde festival til sommer.”

Ændring 15. april 2021 kl. 13.50: Tidspunkt for forventet udmelding fra genstartsteam er ændret fra fredag til tirsdag.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce