0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Undersøgelse: Roskildes publikum stoler mere på festivalens ledelse end på politikerne og myndighederne

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hele 93 procent af dem, der har sikret sig en billet til dette års Roskilde Festival, planlægger stadig at tage afsted til festivalen trods situationen omkring corona.

Det viser en ny stor undersøgelse, som Roskilde Festival er i gang med at få lavet i samarbejde med Københavns Universitet, og som Kulturmonitor er kommet i besiddelse af.

Resultaterne fra undersøgelsen, der er lavet blandt 20 procent af de festivaldeltagere, der allerede har sikret sig en billet til festivalen, hvilket svarer til knap 18.500 personer, er endnu ikke helt endelig, men ud fra de foreløbige resultater kan man se, at festivalens publikum har endog meget stor tiltro til festivalens afvikling og ledelse.

Således viser resultaterne, at festivaldeltagerne stoler mere på Roskilde Festivalens organisation end på både Folketingets politikere og myndighederne. Målt på troværdighed rates festivalledelsen højere end både politikerne og myndighederne. Kun videnskabsfolk og sundhedsvæsenet får en højere troværdighedsrating, når det handler om at tage de bedste beslutninger for at beskytte offentligheden mod sundhedsrisici, fremgår det af tallene.

Roskilde Festivals sikkerhedschef, Morten Therkildsen, er glad for tallene som han mener bunder i den samhørighed mellem festivalen og deltagerne, som er blevet bygget op over flere år.

”Vi ser det som udtryk for, at vores deltagere kender os rigtig godt, og det kommer også til udtryk i tillid. De er vant til at være i dialog med os. Vi samarbejder med deltagerne og undersøger, hvad de gerne vil have. Vi er meget bevidste om, at festivalen skabes i fæll