0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

To danske operahuse har ikke skrevet under på opgør mod krænkelser

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

147 personer og organisationer fra alle dele af det klassiske musikmiljø har sat deres underskrift på en erklæring, hvor de støtter et opgør mod "sexisme, magtmisbrug og krænkende adfærd" i den klassiske musikverden.

Men på listen mangler også et par markante navne.

Eksempelvis har ledere fra både Den Fynske Opera og Den Jyske Opera ikke skrevet under på erklæringen – og det på trods af, at interesse- og brancheorganisationen DEOO (Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner) har skrevet under på vegne af alle deres medlemmer.

Hos Den Fynske Opera forklarer kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg i et indslag på 'Kulturen på P1' tirsdag eftermiddag den manglende underskrift med, at den nye ledelse ikke har kunnet nå at sætte sig ind i, hvad de skrev under på, da de har haft nok at se til på grund af det kaotiske forløb med anklagerne om magtmisbrug og nepotisme mod operaens bestyrelsesformand.

Hos Den Jyske Opera mener bestyrelsesformand Lene Skovsgaard Sørensen, at hun ikke har modtaget nogen mail, men den forklaring falder en del for brystet – blandt andet musikagent i On Stage Artist Management, Marianne Karlberg, der har stået for at indsamle underskrifterne. Hun mener, at alle har fået mulighed for at skrive under – også operahusene.

“Den eneste institution jeg ikke har hørt fra, er Den Jyske Opera. De er ikke med i DEOO – derfor er det endnu vigtigere at få dem med,” forklarer Marianne Karlberg til 'Kulturen på P1'.

Tidligere administrationschef har rettet henvendelse til bestyrelsen

En anden, der undrer sig, er Den Jyske Operas tidligere administrationschef Benedicte Christiansen. Hun forlod sin stilling for knap to år siden netop på grund af det, hun ser som et dysfunktionelt arbejdsmiljø og omfattende magtmisbrug hos andre personer i ledelsen.

“Jeg nåede til et punkt, hvor jeg skulle gøre op med mig selv, om det var fight eller flight. Jeg valgte flight, men det har forfulgt mig i de år, da jeg jo forlod et stort antal medarbejdere, der stod i samme situation. Med nogle forhold som jeg ikke selv ville acceptere. Det har jeg fortrudt," lyder det fra den tidligere administrationschef i 'Kulturen på P1'.

Hun har derfor nu har valgt at rette henvendelse til Den Jyske Operas bestyrelse.

Bestyrelsesformand Lene Skovsgaard Sørensen bekræfter, at hun har modtaget henvendelsen, og at man på den baggrund har iværksat en række aktiviteter, så alle medarbejdere ved, hvor de skal gå hen, hvis de har haft lignende oplevelser. Samtidig har man iværksat en arbejdspladsvurdering med fokus på det psykiske arbejdsmiljø, forklarer hun.

“Det gør utrolig stort indtryk på mig, og jeg er meget optaget af den her debat. Men vi har ikke fået andre henvendelser indtil videre. Dermed ikke sagt, at der ikke kan være problemer, men indtil videre har vi kun fået Benedicte Christiansens henvendelse,” lyder det.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce