0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pexels
Foto: Pexels

En række biblioteker igangsætter projekter under fællestitlen 'Hold hjernen frisk' målrettet seniorer.

Litteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Biblioteksprojekt vil kombinere litteratur med fysiske aktiviteter målrettet seniorer

Litteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I alt 16 biblioteker landet over får nu et ekstra økonomisk tilskud til en række projekter, der har til formål at inspirere seniorer til at holde hjernen frisk gennem litteratur.

Ni af projekterne vil samtidig kombinere læseoplevelserne med fysisk aktivitet i form af særlige litterære vandreture, skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

En model, som går igen i flere af projekterne, er, at et bibliotek i samarbejde med forskellige lokalforeninger og frivillige, udstikker en rute og fortæller om deres interessefelt undervejs. Det kan være lokalhistorie, natur, geologi, flora og fauna eller DGI’s Naturtræning for seniorer.

Deltagerne bliver samtidig præsenteret for et nyt, kulturelt program tilrettelagt af biblioteket med fokus på litteratur. Det kan for eksempel være et forfatterbesøg eller oplæsninger i det fri.

Fortsætter til og med 2022

Det hele er en del af et større aktivitets- og formidlingsprojekt, der har til formål at sætte forskningsbaseret viden i spil i nytænkende aktiviteter målrettet seniorer på blandt andet biblioteker og i idrætsforeninger.

DGI og Slots- og Kulturstyrelsen står for projektet sammen med Dansekapellet i København og Sangens Hus i Herning frem til og med 2022.

Nordea-fonden har støttet projektet med titlen ’Hold Hjernen Frisk’ siden 2016 med i alt 15 millioner kroner.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce