0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bibliotekernes digitale udlån fortsætter med at vokse

Litteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske bibliotekers digitale udlånstjeneste Ereolen bliver stadig mere og mere populær. Det viser en gennemgang af udlånet for første halvår i år, som Mediawatch har foretaget.

I første halvår er det samlede månedlige udlån af såvel e-bøger som lydbøger i gennemsnit steget med 21 procent set i forhold til udlånet i 2020, hvor brugen af Ereolen i forvejen var i kraftig vækst på grund af coronakrisen.

Hvad angår fordelingen af udlån på e-bøger og lydbøger, så er udlånet af e-bøger alene stedet med 24 procent, mens udlånet af lydbøger ligger på en stigning på knap 20 procent.

Tallene understøtter udviklingen over de senere år.

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik så har der været en generel stigning i digitale udlån siden 2015. Mest markant i perioden 2019 til 2020, hvor de digitale udlån steg fra 5 millioner til 7,5 millioner. Stigningen forklares – ikke overraskende – med, at biblioteksbrugernes lånevaner i 2020 i høj grad var præget af coronapandemien, skriver Danmark Statistik.

Samme tendens gør sig også gældende på det private streamingmarked for litteratur, der på ganske få år har forvandlet sig til et “blodrødt ocean”, hvor et utal af tjenester i øjeblikket kæmper om brugernes gunst.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce