0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ny dansk online-boghandel er klar til lancering

Litteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Mikrofest går i luften om godt to uger, bliver det med 32 af Danmarks mindste forlag ombord.

Det fortæller Christel Sunesen, som sammen med Lars Emil Foder står bag det nye initiativ, der først og fremmest er en digital boghandel, som under overskriften ‘Store bøger fra små forlag’ skal sælge bøger fra de danske mikroforlag.

“Målet er i fællesskab at få bragt mikroforlagenes bøger meget længere frem i læsernes, avisernes og litteraturanmeldernes bevidsthed. Der udkommer virkelig meget stærk litteratur på mikroforlagene, men meget ofte forsvinder bøgerne i mængden, fordi der ikke er markedsføringskroner til at skabe synlighed. Derudover bliver mikroforlagene typisk drevet af mellem en og tre personer, så der er ikke så mange ressourcer til at arbejde med at udbrede kendskabet til bøgerne,” siger Christel Sunesen, der selv står bag mikroforlaget Ekbátana, og tilføjer:

“På Mikrofests site kommer de små forlags bøger på forsiden, og brugerne vil komme ind på en side, der er kurateret med kærlighed og ud fra kvalitet, og hvor læsere kan blive overraskede over en hel masse god litteratur, som de ikke anede eksisterede.”

Økonomisk bæredygtigt

Som Christel Sunesen har Lars Emil Foder også rødder i mikroforlagenes verden.

"At være mikro er ikke længere at være fanget af en tid, der er fanget af penge, der er fanget af pis og papir, eller nok mest pis, og det er ikke tiden værd. At være mikro er at sige nej til bestselleren, fordi det eneste den vil, er at sælge bedst, og derfor bare gentager de formler, som man ikke vil finde sig i, når man er mikro. At være mikro er at have fået vabler på fingrene, fordi man har stået hele natten og stemplet titler på forsider. At være mikro er ikke at vente på nogen og gøre det selv,” lyder skudsmålet fra Lars Emil Foder.

Parret er blandt andet initiativtagere til den årlige litteraturfestival Lille Bogdag, der har eksisteret siden 2015.

“Lille Bogdag har gjort det meget tydeligt, at det er en god ting, at mikroforlagene samarbejder, da det gør det mere økonomisk bæredygtigt. Det er helt tydeligt, at hvis det ikke er økonomisk bæredygtigt, så går luften ud af ballonen,” siger Christ