0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Omdiskuteret medlem af Det Danske Akademi skaber på ny uro

Litteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uroen i Det Danske Akademi fortsætter ufortrødent på trods af forsøg på at viske tavlen ren.

For få dage siden forlod Søren Ulrik Thomsen stillingen som sekretær i Det Danske Akademi i kølvandet på den heftige kritik af akademimedlem Marianne Stidsens optræden i den offentlige debat.

Før det har fire medlemmer forladt akademiet i protest over hende, mens Marianne Stidsen er blevet opfordret til at forlade Det Danske Akademi, selvom et medlemskab er livsvarigt.

Nu forsøger den udskældte hovedperson at rense sårene. I en artikel i Kristeligt Dagblad siger hun, at det er hendes store ønske, at akademiet kan komme på sporet igen. Hun præciserer, at hun ser det som en meget vigtig institution i en tid som denne her, hvor mange kulturinstitutioner vakler, "det ser vi blandt andet ser med Black Lives Matter-demonstrationerne," som hun udtrykker det.

Langt ude

Den udtalelse ser dog ud til at endnu dybere kløfter blandt medlemmer i det i forvejen hårdt ramte akademi. I et indlæg til Information skriver akademimedlem og forfatter Thomas Boberg således:

"Det er en vanvittig udtalelse at komme med lige efter et stort krisemøde (...) Pludselig bliver akademiet en institution, som skal modgå den trussel, som Black Lives Matter tilsyneladende er. Det synes jeg er for langt ude."

Thomas Boberg har ellers tidligere været tavs omkring konflikten i akademiet og påpeger i Information, at han generelt er tilhænger af, at der skal være plads til forskellige synspunkter og rummelighed i Det Danske Akademi.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce