0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Det Danske Akademi får ny frontfigur

Litteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søren Ulrik Thomsen stopper som sekretær for Det Danske Akademi. Det skriver Politiken.

Det sker efter, at fire medlemmer – Suzanne Brøgger, Ida Jessen, Jens Smærup Sørensen og Astrid Saalbach – tidligere på året forlod Det Danske Akademi i protest over akademi-medlem Marianne Stidsens optræden i den offentlige debat, hvor hun igen og igen i kraftige vendinger har kritiseret #metoo-bevægelsen og hele det forløb, der bragte kollegaerne i Det Svenske Akademi ud i en historiske krise.

På samme tid har fire øvrige medlemmer underskrevet en erklæring, hvor de opfordrer Marianne Stidsen til at opgive sit medlemskab af akademiet på trods af, at et medlemsskab er livsvarigt.

Ny sekretær på plads

Professor i litteratur Lasse Horne Kjældgaard, der har været medlem af akademiet siden 2013, afløser Søren Ulrik Thomsen og skal fremover stå i spidsen for den litterære institution.

Den nye sekretær oplyser til Politiken, at han endnu har tilgode at finde en løsning på akademiets problemer.

"Det glæder mig meget, at vi har kunnet samles om at vælge en sekretær. Jeg har selvfølgelig ingen færdigformuleret løsning på akademiets vanskeligheder, men håber, at vi i fællesskab kan finde ud af noget," siger Lasse Horne Kjældgaard.

Balladen hos Det Danske Akademi omfatter også en intern korrespondance, der er blevet lækket til Weekendavisen på trods af, at medlemmerne har livslang tavshedspligt.

Selvom Søren Ulrik Thomsen forlader sekretærposten, fortsætter han som medlem af Det Danske Akademi.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce