0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Tre danske forlag går sammen om ny streamingtjeneste – alle forlag bliver inviteret til at byde ind med bøger

Litteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Modtryk, Gyldendal og Gads Forlag er gået sammen om at lave en ny litterær streamingtjeneste. Den kommer til at hedde Chapter, bliver abonnementsbaseret og vil ifølge planen gå i luften i løbet af andet halvår af 2020.

“Jeg er sikker på, at en tjeneste udviklet af flere forlag vil være en samlet gevinst for dansk litteratur. Bogpublikummet vil møde et bogunivers drevet af kærlighed til litteraturen. Forfattere og forlagene får samtidig en stærk samarbejdspartner med fokus på at skabe en bæredygtig økonomi på det digitale bogmarked, hvilket er en forudsætning for, at vi kan fortsætte med at skabe de bedste fortællinger sammen,” udtaler Gyldendals administrerende direktør, Morten Hesseldahl, i en pressemeddelelse.

Det bliver muligt for alle forlag at byde ind med indhold til platformen. Ifølge de tre forlag bag Chapter, vil tjenesten operere med konkurrencedygtige afregninger til forlag og forfattere samt fuld gennemsigtighed omkring afregningsmodellerne.

Chapter vil desuden dele viden om abonnenternes læse- og lytteadfærd med forlagene.

“Forlagene får med Chapter en unik mulighed for at komme endnu tættere på deres lyttende læsere, og sammen med deres forfattere kan de skabe universer og fællesskaber omkring litteraturen. Chapter bliver også interessant for mange nye litteratur-lyttere, fordi tjenesten seriøst vil præsentere og kuratere andre genrer end de gængse, der lyttes til,” siger direktør for Gads Forlag, Mette Jokumsen, mens det fra Modtryk-direktør Malene Schioldan lyder:

“Læserne bliver ved med at efterspørge nye måder at tilgå fortællinger på, og den positive udvikling vil vi som forlag gerne bidrage til. Chapter bliver en velfungerende salgskanal, men også og ikke mindst et inspirerende samlingssted for læsere af alle slags. Jeg glæder mig særligt til, at vi med Chapter tilbyder børnefamilierne en ny streamingtjeneste, der kan være med til at øge børnenes og de unges læselyst.”

I løbet af de næste par uger vil folkene bag Chapter præsentere flere af tankerne bag det nye lytte- og læseunivers.

Bag streamingtjenesten står et nyt selskab, som Gyldendal, Gads Forlag og Modtryk sammen har stiftet, og hvor Gyldendal er majoritetsaktionær.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce