0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mikroforlagene styrker samarbejdet på tværs: Nyt samlet site på vej i 2020

Litteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I foråret 2015 skete der noget afgørende i underskoven af den danske bogverden. Det var som om, at de mange små forlag, som i årevis passioneret havde knoklet løs hver for sig, pludselig fik øje på hinanden.

Det afgørende noget var den første Lille Bogdag, mikroforlagenes egen lille litteraturfestival, som siden 2015 årligt har forenet forlagsbranchens mindste fisk med deres læsere og andre nysgerrige over papkasser med bøger af alle slags: Håndsyede digtsamlinger, debutantudgivelser, overset, oversat litteratur – blandt meget andet. For det er netop Lille Bogdags styrke, at den viser, at mikroforlagene ikke er noget bestemt og fastfrosset, men derimod frit, forskelligartet og, ja, bredt, mener forlægger Christel Sunesen og forfatter og musiker Lars Emil Foder, som er blandt initiativtagerne til arrangementet.

“Det var, helt overraskende, en kæmpe succes fra starten. Vi har jo prøvet at lave mange kulturarrangementer med alle mulige quirky vinker, og det var så sjovt med Lille Bogdag, for idéen var helt simpel og solgte alligevel bare sig selv. Der var fuldt hus fra starten og faktisk også med et tydeligt yngre publikum, end man for eksempel ser på Bogforum. Det viste os, at der er nogle mennesker derude, som er interesserede i det, vi laver. Og det viste os, at der var et stort potentiale i at styrke samarbejdet og fællesskabet forlagene og forfatterne imellem,” siger Lars Emil Foder.

Fælles Mikrofest for små forlag

Inspireret af netop Lille Bogdag arbejder Christel Sunesen og Lars Emil Foder lige nu på at stable et site på benene, som skal tage noget af ånden fra litteraturfestivalen med over i et kurateret, digitalt univers, hvor læsere, bibliotekarer, boghandlere og journalister kan gå på opdagelse i mikrolitteraturen, på ét samlet sted. Mikrofest, som projektet kommer til at hedde, skal efter planen lanceres i løbet af 2020.

“Lige nu er vi igang med at lave design og programmere, og noget af det, vi tænker meget over, er, at vi gerne vil videreføre den følelse af fællesskab blandt mikroforlagene, som man oplever på Lille Bogdag. Vi vil for eksempel gerne med tiden også have noget andet indhold udover webshoppen, som vi starter med at udvikle, fordi den del er mest besværlig. Vi vil gerne