0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Agnes Slott-Møller 'Jomfru Blidelil' 1899
Maleri:: Agnes Slott-Møller 'Jomfru Blidelil' 1899

Agnes Slott-Møllers værk 'Jomfru Blidelil' skal blive på dansk jord, har Kulturværdiudvalget afgjort.

Staten var klar til at nedlægge forbud mod salg af »nøgleværk«: Så trak ejerne sig, og nu vil et kunstmuseum have fingre i det

Kulturværdiudvalget var klar til at nedlægge forbud mod, at et maleri af den danske kunstner Agnes Slott-Møller kunne blive solgt til udlandet. Så trak ejerne af værket sig i sidste øjeblik, og nu går dansk museum ind i kampen for købe det milliondyre maleri.

FOR ABONNENTER

Rettelse mandag 5. december 12:57: Der havde indsneget sig en fejl i forhold til sagsgangen om Agnes Slott-Møller værket. Kulturværdiudvalget havde indstillet til et forbud, men ejeren af ’Jomfru Blidelil’-maleriet trak sin ansøgning, inden den endelige afgørelse. Desuden er det sket en håndfuld gange inden for de seneste fem år, at der er blevet nedlagt forbud. Der stod i den oprindelige tekst, at det ikke var sket i de seneste ni år.

Kulturværdiudvalget var egentlig klar med indstillingen. Hvis det kom til en endelig afgørelse, skulle der nedlægges forbud mod, at maleriet ’Jomfru Blidelil’ af Agnes Slott-Møller (1862-1937) kunne sælges til købere uden for Danmark.

Og det var lige ved at komme så vidt. For det privatejede værk skulle egentlig sælges gennem Christie’s i Holland til en fast pris. Men i sidste øjeblik, inden udvalget traf den endelige afgørelse, trak ejeren sin ansøgning tilbage.

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Kulturmonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage