0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

»Selvfølgelig får de ikke deres penge at se,« lyder det fra kunstneren Jens Haaning.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fristen udløber nu: Jens Haaning vil »selvfølgelig« ikke betale den halve million kroner tilbage til Kunsten, siger han

Kunsten i Aalborg får ikke de 532.549 kroner at se igen, som museet sidste år lånte Jens Haaning, lyder det fra skandalekunstneren selv.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunstneren Jens Haaning har angiveligt ingen intentioner om at tilbagebetale den halve million kroner, som han sidste år lånte af Kunsten i Aalborg i en både spektakulær og mystisk sag.

Det skriver DR, der har talt med Jens Haaning under 24 timer inden, at fristen for at tilbagebetale pengene udløber natten til mandag. Her lyder det resolut, at kunstmuseet godt kan kigge langt efter de 532.549 kroner, som Kunsten sidste år altså velvilligt lånte Jens Haaning – penge, der skulle have været en del af et kunstværk, der bestod af to glasrammer fulde af penge, men som Jens Haaning i stedet selv valgte at stoppe i lommen og rende med under den nye værktitel ’Take the Money and Run’.

»Nej, selvfølgelig får de ikke deres penge at se på deres konto mandag morgen,« siger Jens Haaning søndag til DR.

Kunsten-direktør vil ikke udtale sig endnu

Sagen, der altså stadig svæver et ubesvaret sted mellem performancekunst og rendyrket tyveri, vil først få Kunsten-direktør Lasse Anderssons kommentar mandag morgen, lyder det også fra DR.

Han har dog tidligere gjort det klart, at sagen ikke bunder i en happening eller et mediestunt fra museets egen side, selvom den indbragte Kunsten massive mængder omtale. Det gælder også internationalt, hvor Washington Post, CNN, Bloomberg, The Guardian, Artnet, The Independent, CBS News, Daily Mail og en række andre internationale medier dækkede sagen i de pågældende nyhedsdøgn.

Dertil har Lasse Andersson også opponeret mod Jens Haanings kunstneriske agenda med ’Take the Money and Run’ – nemlig at tydeliggøre, at kunstnere generelt er underbetalte og lever under »kummerlige arbejdsforhold«.

»Jens Haaning fremstiller os som nogle, der ikke gør tingene på en ordentlig måde og aflønner kunstnere ordentligt. Og man kan da godt diskutere, hvad det er for nogle rammebetingelser og strukturer, der eksisterer for kunstnere – og det er bestemt også relevant – men jeg synes ikke, at Jens fremstiller tingene på den rigtige måde, for vi efterlever aftalerne med Billedkunstnernes Forbund, og vi er kendt for at honorere kunstnerne ordentligt,« sagde direktøren i september til Kulturmonitor.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce