0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Scott Webb/Unsplash
Foto: Scott Webb/Unsplash
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Museumsansatte søger i stor stil hjælp hos fagforening

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er langt fra et særsyn, at medarbejdere på landets museer rækker ud for at få hjælp. Ifølge Jyllands-Posten får DM – der tidligere hed Dansk Magisterforening – mindst én gang om måneden henvendelser fra medlemmer, der er ansat i museumsverdenen.

»Det er lige fra det individuelle til det kollektive. Mange af dem arbejder under svære omstændigheder, der er få budgetpenge, og dermed kommer både ledelse og medarbejdere under pres. Vi har meget engagerede medlemmer, som også gerne vil yde deres bedste. Og når vi har en ledelse, der nogle gange også er i et krydspres mellem manglende politiske bevillinger og store faglige ambitioner, kan arbejdsmiljøet ofte komme under pres,« siger konsulent Øjvind Vilsholm fra DM til avisen.

Udmeldingen fra DM kommer i forbindelse med sagen på Arken, hvor 20 anonyme medarbejdere fredag sendte et brev til museets ledelse og bestyrelse samt Arbejdstilsynet, hvor de klagede over en lang række forhold på museets indre linjer.

DM-konsulenten fortæller desuden, at fagforeningen for cirka halvandet år siden rådgav to medarbejdere fra Arken i forbindelse med en klage rettet mod en leder på museet.

Formand for Foreningen af Danske Kulturbestyrelser, Finn Schumacker, har – på linje med Øjvind Vilsholm – også peget på økonomi som en faktor i forhold til arbejdsmiljøet.

»Snævre økonomiske rammer er et grundvilkår for kulturinstitutionerne og har altid været det. Men at holde sammen på økonomien kræver stadig mere vidtgående løsninger og nytænkning, der kan synes fremmede for mange medarbejdere, som kan føle sig udfordret på deres faglighed ved nedskæringer og omorganiseringer. Ledelsens opgave med at skabe følgeskab i organisationen vokser i samme takt som kravet til innovation, og det er mange ledere ikke klædt tilstrækkeligt på til at håndtere,« sagde han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce