0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tobias Kobborg
Foto: Tobias Kobborg

Arkens direktør Christian Gether.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eksternt konsulentbureau blotlagde ledelsesproblemer på Aros – nu skal de også se nærmere på arbejdsmiljøet på Arken

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det eksterne konsulentbureau, der tidligere i år undersøgte de problemer med arbejdsmiljøet på kunstmuseet Aros i Aarhus, der førte til museumsdirektør Erlend Høyerstens afsked, skal nu også undersøge arbejdsforholdene på kunstmuseet Arken i Ishøj. Det skriver Jyllands-Posten.

Konsulentbureauet hedder Crecea og det er Arkens direktør, Christian Gether, der ønsker, at der kommer en uvildig instans udefra, der kan se nærmere på de forhold, der har fået 20 ansatte på Arken til at sende en klage til Arkens direktion og bestyrelse samt Arbejdstilsynet, hvor medarbejderne beretter om et psykisk belastende arbejdsmiljø og en utilstedelig ledelseskultur på museet.

»Det er fordi vi vil jo kaste al det lys på det her, som vi overhovedet kan. Når jeg tager en ekstern ind, er det for, at det ikke skal være sådan, at det er styret af mig. Der er ikke nogen, der skal føle de ikke kan sige noget, fordi det for eksempel er mig, der står der,« siger Christian Gether til Jyllands-Posten.

Lang række af kritisable forhold

Kritikken går på en navngiven leder, der ifølge avisen befinder sig i ledelseslaget lige under Christian Gether. Jyllands-Posten har tidligere bragt et uddrag af klagen fra de anonyme medarbejdere, der slår ned på en lang række kritisable forhold på museets indre linjer.

»Vi har oplevet direkte og indirekte trusler, manipulerende sprogbrug, straffende adfærd ved uenigheder, faglig umyndiggørelse, sexistiske bemærkninger, jokes om fyringer og sygdom, nedsættende kommentarer om andre medarbejdere, forsøg på manipulation, forsøg på at skabe splid mellem medarbejdere, dybt kritisable håndteringer af personalesager, læk af informationer om andre medarbejdere, arbejdssituationer, hvor kontrakter forhales, og der handles uden for procedurer, samt generel ligegyldighed over stress og medarbejderes trivsel,« lyder det blandt andet i brevet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce