0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mestres Wåge Arquitectes og Mendoza Partida/BAX
Foto: Mestres Wåge Arquitectes og Mendoza Partida/BAX

I Kristianssand i Norge er man lige nu i gang med et lignende projekt i en tidligere havnesilo.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Galleriejer vil skabe internationalt kunstcenter i gammel havnesilo i Augustenborg på Als

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På Als i Sønderjylland mangler der et moderne kunstmuseum, som kan trække internationale turister til. Det vil en entreprenant galleriejer nu gøre noget ved og hun har allerede bevist, at der er basis for kunstprojekter med internationalt snit i byen Augustenborg.

Tilbage i juni åbnede Volinka Augustenborg det internationale galleri Augustenborg_Project med galleri, café og kontorer i de tidligere hospitalsbygninger i den lille havneby Augustenborg på Als.

Og galleristen, der er bosiddende i København, har fået blod på tanden og vil nu omdanne den tidligere hertugby og hospitalsby til en egentlig kunstby.

Ifølge JyskeVestkysten ønsker hun at bevare og omdanne en gammel silo på havnen i Augustenborg til internationalt kunstcenter og moderne kunstmuseum.

»Der er mange følelser omkring havnen og siloen. Hvis siloen skal bevares, skal den bruges til noget, som kan være et trækplaster. Der findes ikke et modernes kunstmuseum i vores område. Det ville være oplagt med de mange tyske gæster samt de fire kunstinstitutioner, der allerede findes i byen,« siger Volinka Augustenborg til avisen.

Med inspiration fra Norge

Ideen er blandt andet inspireret af et lignende projekt i Kristianssand i Norge, hvor en havnesilo er ved at blive omdannet til kunstmuseum.

Visionen er dog stadig på idéplanet, da finansieringen og en politisk opbakning ikke er på plads. Virksomheden DLG har en lejekontrakt på siloen frem til 2023, hvorefter Sønderborg Kommune skal finde ud af, hvad der skal ske med havneområdet.

Der er lige nu afsat 250.000 kroner til udarbejdelsen af en udviklingsplan for Augustenborg Havn. Ifølge Volinka Augustenborg er Augustenborg_project dog klar til at bakke op om projektet, hvis politikerne giver grønt lys og der i øvrigt kan findes en finansiering for museet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce