0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Emma Line Sejersen
Foto: Emma Line Sejersen

Skulpturen 'I Am Queen Mary' har siden 2017 stået i en midlertidig udgave foran Vestindisk Pakhus i København.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunstnere bag 'I Am Queen Mary' går crowdfundingens vej – nærmer sig 100.000 kroner på en uge

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kræver millioner af endnu ulokaliserede kroner at gøre den syv meter høje kolonihistoriske flamingoskulptur ’I Am Queen Mary’, der siden 2017 har prydet pladsen foran Vestindisk Pakhus i København, til et permanent monument af bronze.

Det har fået kunstnerne bag det vidt omtalte værk til at starte en crowdfunding-kampagne, efter at statuen tidligere i år fik sikret sin permanente tilladelse. Og efter en uge har det allerede båret frugt.

Siden lanceringen 27. august har kampagnen – som også har som målsætning at finansiere et tvillingemonument på den vestindiske ø St. Croix – fået doneret lidt over 90.000 kroner.

’Mens vi har ventet på den permanente tilladelse, er vi blevet kontaktet af mange, som har spurgt, hvordan de kan hjælpe, og om de ikke kan få lov at sætte nogle penge ind eller gøre et eller andet. Og vi har ikke rigtig kunne gøre noget, fordi vi ikke havde en permanent tilladelse. Men det viser bare, at folk har haft et vildt engagement, og at de virkelig gerne vil hjælpe,’ siger Jeanette Ehlers, der sammen med La Vaughn Belle står bag værket, til Kulturmonitor.

En af flere metoder

I alt skal kunstnerne bruge syv millioner kroner til at realisere statuerne i København og St. Croix, og i dansk regi har værket foran Vestindisk Pakhus da også fået et rygstød fra Folketingets Finansudvalg, som i 2019 gav projektet tilsagn om en million kroner.

Crowdfunding-kampagnen kører frem til 1. oktober, men er dog ikke den eneste vej mod målet ifølge Jeanette Ehlers.

’Det er én af strategierne for at samle penge ind fra folket. Men vi søger selvfølgelig også penge fra fonde,’ siger kunstneren.

’I Am Queen Mary’ forestiller Mary Thomas – også kendt som “Queen Mary” – der gik forrest i arbejderopstanden på De Dansk Vestindiske Øer i 1878. Skulpturen har tidligere mistet sit hoved som konsekvens af et stormvejr, hvilket understregede de midlertidige materialers begrænsede holdbarhed.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce