0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Aalborg får nyt kunstnerdrevet udstillingsrum – vil fremme ny og eksperimenterende kunst

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

XM3 - rum for samtidskunst er navnet på det nye kunstnerdrevne, non-profit udstillingssted, der netop er åbnet i et tidligere købmandslokale i Aalborg Øst.

Hovedkraften bag udstillingsrummet er billedkunstneren Mikael Madsen, der også står bag det lignende projekt 77M3 – rum for samtidskunst i Aarhus. Mikael Madsen er uddannet ved Det Jyske Kunstakademi og har i en årrække været en aktiv del af kunstscenen i Aalborg.

Ifølge en pressemeddelelse har XM3 en vision om at fremme ny og eksperimenterende kunst inden for alle medier og kunstretninger – med et på én gang lokalt og globalt perspektiv.

Åbner med tysk multikunstner

“XM3 ønsker at fokusere på både lokale samtidskunstnere og være i dialog med kunstscenen udefra. Udstillingsstedet har sine fysiske rammer og faste lokale i Aalborg Øst og er således ikke kun et nyt skud på stammen af kunstner-initiativer i Aalborg, det er ligeledes en fast lokalitet, som kan huse skiftende udstillinger, som relaterer både lokalt og globalt,” lyder det i pressemeddelelsen.

Udstillingsrummet åbnende med udstillingen ‘The Big Crash’ af den tyske kunstner Malte Steiner, der i sine værker beskæftiger sig med det, han kalder "byudviklingens og gentrificeringens rovdrift på de store europæiske byer". Værkernes former spænder vidt – fra maleri, elektronisk kunst, lyd og musik til digital kunst, virtual reality, skulptur og installationskunst.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce