0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Larissa Sansour repræsenterer Danmark til Venedig Biennalen: "Jeg kan ikke vente med at se folks reaktion"

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verden er i opbrud, og det at være et menneske, der både hører til og hører hjemme, er ikke en så ligefrem ting, som det måske har været. Og det bliver vi nødt til at tale om, hvilket kunstneren Larissa Sansour har insisteret på med støt stigende succes hen over tre årtier nu.

På lørdag åbner hendes udstilling 'Heirloom' i Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen. Forløbet op til åbningen har været intenst.

"Jeg er både glad, stolt og lidt skræmt over at skulle repræsentere Danmark i Venedig," siger Larissa Sansour til Kulturmonitor og uddyber:

”Jeg blev informeret i juli 2018, og produktionsperioden har været rigtig intens. Den type projekt, jeg vil præsentere i Venedig, tager mig normalt op til to år at færdiggøre. Men jeg er meget tilfreds med den måde, tingene er udfoldet på, og installationen af ​​arbejdet ser nu ud til at være i overensstemmelse med planen.”

Charlotte Præstegaard, ph.d. og kunsthistoriker, er en af dem, der har fulgt Sansours arbejde igennem mange år. Som daglig leder af Astrid Noacks Atelier på Nørrebro samarbejdede Præstegaard med Sansour om en filmscreening og en artist talk i atelieret under Art Week i maj 2018.

”Sansour er en meget præcis kunstner, hvad angår de temaer, hun bearbejder, og hvad angår det formmæssige, æstetiske udtryk, hun skaber i sine film og installationer. Hendes film er formfuldendte filmværker, der på en både subtil og direkte facon tager fat om storpolitisk stof og italesætter væsentlige tematikker om, hvad det betyder for os mennesker at høre til et sted eller i et land; hvordan kultur former os gennem vores møder med alt fra ideologi og religion til bygningsværker, mad og sprog,” siger Charlotte Præstegaard.

En udforskning af aktuelle politiske spørgsmål

Larissa Sansour blev kort efter udstillingen i det lille Nørrebro-kunstnersted valgt til at repræsentere Danmark på dette års Venedig Biennale, hvor en premierevisning af en ny film fra hend