0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Holst Pedersen
Foto: Anders Holst Pedersen

24. marts har Jakob Engel-Schmidt (M) siddet på posten som kulturminister i 100 dage. Kulturmonitor har spurgt ham, hvordan det egentlig går.

100 dage med Jakob Engel-Schmidt: »Du kan ikke lave en overskrift, hvor der står, at kulturministeren barsler med opgør med Statens Kunstfond, for der er jeg ikke nået til – endnu« 

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) vil nødigt puste sig op til noget, han ikke er. Dog vil han gerne puste sandet væk fra nogle af de strukturer, som løber fra Kulturministeriet og ud i virkeligheden. Og så er der én ting, han hverken kan eller vil bekræfte.

FOR ABONNENTER

Jakob Engel-Schmidt siger, at der har været travlt. At de første 100 dage har været overvældende. Men også skønne.

Sidst vi talte sammen, sagde du, at du havde været på 33 besøg rundt omkring i Kulturdanmark.

»Jeg har lige rundet 45 besøg. Det er nok konservativt sat. Vi nærmer os 50,« siger han og forklarer i samme åndedrag, hvordan en almindelig uge ser ud komplet med timelange møder i Økonomiudvalget og Koordinationsudvalget. Møder, som et nyoprettet Ø- og K-sekretariat i Kulturministeriet klæder ministeren på til at kunne deltage i.

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Kulturmonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage