0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium / PR
Foto: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium / PR

Studernede og undervisere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har sendt to protestbreve til Kulturministeriet.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Studerende og undervisere på musikuddannelse protesterer over udsigten til nedskæring i undervisningstimer

En ny statslig serviceaftale er så dyr, at studerende og undervisere på Det Kongelige Dansk Musikkonservatorium frygter, at en nedskæring i timetallet er nødvendig for at kunne finansiere den.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturministeriet har for nylig modtaget to protestbreve underskrevet af studerende og undervisere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). De protesterer mod udsigten til, at der igen skal skæres i antallet af undervisningstimer. Det skriver Information.

Frygten for nedskæringer er kædet sammen med en ny statslig serviceaftale, der blev indgået 1. maj 2022. Aftalen, som omfatter 55 statslige institutioner i københavnsområdet herunder DKDM, fokuserer på grøn omstilling. Det betyder eksempelvis, at der stilles krav om 60 procents økologi i kantinerne, CO2-regnskab for anvendte fødevarer og svanemærket rengøring.

Men aftalen er ifølge Information tre millioner kroner dyrere, og derfor frygter studerende og underviserne, at den ekstra udgift til serviceaftalens forpligtelser skal hentes ved en nedskæring i antallet af undervisningstimer.

Jesper Andersen, der er lektor på tonemesteruddannelsen og medlem af Konservatorierådet, er en af underskriverne, og han ser det helt store skrækscenarie folde sig ud.

»Det er skrækkeligt, at et tåbeligt udbud skal gå ud over kvaliteten i uddannelsen. Hvis vi ikke kan uddanne folk til et niveau, der kan give dem et professionelt job, har vi ingen grund til at være her,« udtaler han til avisen.

DKDM har flere gange oplevet besparelser

Det er ikke første gang, at DKDM rammes af besparelser. Eksempelvis er en tredjedel af undervisningstimerne på orkesterlinjen blevet skåret væk, og det nationale omprioriteringsbidrag på to procent har kostet skolen 4,16 millioner kroner i en toårig periode. En besparelse som betød fyringer og nedjusteringer af timetallet.

Rektor for DKDM, Uffe Savery, fortæller til Information, at ekstraudgiften til den nye aftale svarer til fem ugers undervisning, men understreger, at det er usikkert, hvordan besparelsen helt præcist vil komme til at udmønte sig.

Aftalen er lige nu i høring i Økonomistyrelsen, dermed er den endelig økonomi og håndteringen heraf endnu ikke afklaret.

Information har forsøgt at få en kommentar fra Kulturministeriet, men ministeriet er ikke vendt tilbage.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce