0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Scanpix
Foto: Scanpix

Tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) og leder af Alternativet Franciska Rosenkilde.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere kulturminister i ‘Kulturpolitikerne’: »Hver gang vi giver en krone mere til forsvaret, bør vi samtidig give en krone mere til kunst og kultur«

Skal kulturbudgetterne følge forsvarsbudgetterne? Det mener den tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen, der uddyber ideen i denne uges udgave af ’Kulturpolitikerne’, hvor hun sammen med Alternativets leder, Franciska Rosenkilde, også debatterer krisen for danske film og serier, anonymisering af legatansøgere og Jon Stephensens fyring.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal kulturbudgetterne følge forsvarsbudgetterne? Det forslag luftede den tidligere radikale kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen i sin grundlovstale tidligere på ugen, og i denne uges udgave af ‘Kulturpolitikerne’ uddyber hun den opsigtvækkende udmelding.

Kulturpolitikerne - en Kulturmonitor debatpodcast

Podcast fra Kulturmonitor – Tidligere kulturminister i ‘Kulturpolitikerne’: »Hver gang vi giver en krone mere til forsvaret, bør vi samtidig give en krone mere til kunst og kultur«
Podcast fra Kulturmonitor – Tidligere kulturminister i ‘Kulturpolitikerne’: »Hver gang vi giver en krone mere til forsvaret, bør vi samtidig give en krone mere til kunst og kultur«

Henter…

»Vi har al mulig grund til at forsvare sammenhængskraften i samfundet, og det kan vi jo gøre på mange forskellige måder. En af dem er selvfølgelig at gøre os selv militært stærkere, men en anden måde at gøre det på er at sørge for, at vi kulturelt er stærke,« siger Elsebeth Gerner Nielsen og fortsætter:

»At vi virkelig har en stærk identitet, og at vi ved hvem, vi er. Så derfor det her forslag. I det øjeblik vi giver en krone mere til forsvaret, hvorfor så ikke også give en krone mere til kunst og kultur?«

Fra dramakrise til fyring

Sammen med Alternativets leder, Franciska Rosenkilde, diskuterer Elsebeth Gerner Nielsen ydermere Danske Skønlitterære Forfatteres tiltag om at anonymisere ansøgningerne til deres legater, dramakrisen i Danmark, hvor Viaplay, TV 2 Play og Netflix nu siger stop for produktion af danske film og serier – og så endelig den nu tidligere direktør for Aveny-T Jon Stephensens fyring.

Omkring sidstnævnte sag kredser debatten primært om det faktum, at Jon Stephensen er en af hovedarkitekterne bag det nye parti Moderaternes kulturpolitik og i øvrigt stiller op som partiets folketingskandidat.

»Jeg synes, det er problematisk, hvis man er direktør for et teater eller noget andet, der modtager offentlig støtte. Så bliver det lidt svært at have en form for en armslængde, hvis man samtidig skal sidde som politiker og uddele pengene,« lyder det blandt andet om den sag fra Franciska Rosenkilde.

‘Kulturpolitikerne’ er skabt og produceret af Lasse Marker og Why Consulting i samarbejde med Kulturmonitor. Kulturmonitor har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce