0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Chef for Den Kongelige Ballet, Nikolaj Hübbe, har besluttet at tage en opsætning af 'Othello' af plakaten efter protester fra danserne. En god beslutning, lyder det i denne uges udgave af 'Kulturpolitikerne'.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politisk jubel over kongelige balletdanseres oprør: »Vi kan ikke i 2022 stå på nationalscenen og illudere abelyde, som repræsenterer et folkeslag«

Søren Søndergaard (EL) og nu tidligere teaterleder Jon Stephensen diskuterer produktionsrabat til dansk animationsfilm, om dansk litteraturkritik har et problem med sexisme og endelig nyheden om, at Det Kongelige Teater aflyser ’Othello’ efter protester fra danserne.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er befriende, at balletdanserne på Det Kongelige Teater tør sige fra, når de bliver bedt om at sige abelyde for at illudere et afrikansk folkeslag i en opsætning af Shakespeares ’Othello’.

Det er den nu tidligere teaterleder Jon Stephensen, der står bag det nye parti Moderaternes kulturpolitiske udspil, og Enhedslistens kulturordfører, Søren Søndergaard, helt enige om, da de i denne uges udgave af ’Kulturpolitikerne’ vender nyheden om, at Det Kongelige Teater har måttet fjerne koreografen John Neumeiers opsætning af balletten ’Othello’ fra plakaten, da danserne mener, at en scene er »racistisk«.

Kulturpolitikerne - en Kulturmonitor debatpodcast

Podcast fra Kulturmonitor – Politisk jubel over kongelige balletdanseres oprør: »Vi kan ikke i 2022 stå på nationalscenen og illudere abelyde som repræsenterer et folkeslag«
Podcast fra Kulturmonitor – Politisk jubel over kongelige balletdanseres oprør: »Vi kan ikke i 2022 stå på nationalscenen og illudere abelyde som repræsenterer et folkeslag«

Henter…

»Jeg synes, det er så dejligt, at vi har nogle dansere på Det Kongelige Teater, som nærmest sætter deres stilling ind og i værste fald blive fyret for det, de gør. Men de tager et standpunkt og siger: ’Det her går bare ikke’. Det er virkelig alletiders, og jeg er fuld af beundring for det,« siger Søren Søndergaard og suppleres af Jon Stephensen:

»Vi kan ikke i 2022 stå på Danmarks fineste scene – på nationalscenen – og illudere abelyde, som repræsenterer et folkeslag.«

De to kommer i ’Kulturpolitikerne’ også ind på en række andre aktuelle kulturpolitiske emner. Herunder om dansk litteraturkritik har et problem med sexisme, og om dansk animationsfilm skal tilføres en egentlig produktionsrabat for at holde liv i det, som er blevet kaldt »dansk animations guldalder«.

»Dansk animationsfilm er jo nærmest guldægget i dansk film, og det synes jeg i den grad, at der skal tages hensyn til,« lyder det fra Jon Stephensen, mens Søren Søndergaard er klar til at tage emnet om produktionsrabat op til diskussion ved det næste filmforlig.

‘Kulturpolitikerne’ er skabt og produceret af Lasse Marker og Why Consulting i samarbejde med Kulturmonitor. Kulturmonitor har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce