Bevæbnet med en sort tusch og kontaktlim har Ibi-Pippi begået en handling, som har rystet den danske kunstverden, og Asger Jorns ikoniske værk ’Den foruroligende ælling’ ligger lige nu på konservatorernes operationsbord, hvor det måske ikke står til at redde.
Men er Ibi-Pippis handling et udtryk for egentlig kunst eller er det rent ud sagt hærværk? Spørgsmålet er blevet stillet til kunstnere og kunstkendere, og i den seneste udgave af ’Kulturpolitikerne’ forholder Alternativets Franciska Rosenkilde og Liberal Alliances Henrik Dahl sig også til det.
Kulturpolitikerne - en Kulturmonitor debatpodcast
Podcast fra Kulturmonitor: Henrik Dahl i ’Kulturpolitikerne’: »Ibi-Pippi afslører, hvor latterlig kunst er. Det er jo supersjovt«
Podcast fra Kulturmonitor: Henrik Dahl i ’Kulturpolitikerne’: »Ibi-Pippi afslører, hvor latterlig kunst er. Det er jo supersjovt«
»Moderne kunst er jo fra ende til anden noget pis, og Ibi-Pippi afslører, hvor latterligt kunst er. Det er jo supersjovt,« siger Henrik Dahl.
Franciska Rosenkilde erklærer sig ikke enig med Henrik Dahls udlægning om, at alt moderne kunst er noget pis.
»Jeg ser det ikke som en kunsthandling, men en provokation. Så kan man sige, er det ikke det samme, Asger Jorn har gjort? Nej, for han havde juridisk ret til at male på det værk,« siger Franciska Rosenkilde med henvisningen til, at lærredet til ’Den foruroligende ælling’ er et maleri købt på et loppemarked.
Kan P3 danne nogen?
Episoden kommer også rundt om ønsker til medieforhandlingerne. Herunder om deres skal indføres et kulturbidrag – eller en medieskat, som Henrik Dahl kalder det, og om P3 skal privatiseres, som Det Konservative Folkeparti og Venstre har foreslået.
Til det sidste konstaterer Henrik Dahl uden bæven
»Der er da ingen mennesker, der bliver dannet af P3.«
Og så finder Elon Musks køb af Twitter også vej ind i Kulturmonitors debatpodcast, for er det en trussel mod demokratiet, at verdens rigeste mand nu kan bestemme over socialt medie.
‘Kulturpolitikerne’ er skabt og produceret af Lasse Marker og Why Consulting i samarbejde med Kulturmonitor. Kulturmonitor har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Skriv kommentar