0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Presse
Foto: Presse

Nikolaj Bøgh (K) og Zenia Stampe (R) mødes i denne uges udgave af 'Kulturpolitikerne' for at diskutere kulturbidrag, dansksproget indhold og kolonihistorie.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kolonihistorisk flagskib sænkes i ’Kulturpolitikerne’: »Det er nok ikke med på vores finanslovsforslag næste gang – og måske heller ikke næste gang igen«

Der er mange penge på spil i ugens episode af ’Kulturpolitikerne’, hvor Zenia Stampe (R) og Nikolaj Bøgh (K) diskuterer DR’s »voldsomme dominans«, streamingtjenesternes forpligtelser, og hvad formidlingen af Danmarks kolonihistorie skal koste.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Før påske landede en 181 lang rapport på kulturministerens bord. Rapporten indeholder 13 forslag til, hvordan Danmarks kolonihistorie kan formidles. Det absolut mest omdiskuterede forslag er omdannelsen af Vestindisk Pakhus til et kolonihistorisk center til den nette sum af 317 millioner kroner – eksklusiv drift.

Og det har vist sig at være en for dyr omgang for mange partier på Christiansborg. Inklusive Radikale Venstre.

»Det kan da godt være, vi skal have et kolonihistorisk museum. Men det er nok ikke med på vores finanslovsforslag næste gang – og måske heller ikke næste gang igen. Et museum er ingen garanti for, at kolonihistorien kommer til at fylde mere i den kollektive bevidsthed – og det er det, der er vigtigt for os,« siger Zenia Stampe i denne uges udgave af ’Kulturpolitikerne’.

Kulturpolitikerne - en Kulturmonitor debatpodcast

Podcast fra Kulturmonitor: Kolonihistorisk flagskib sænkes i ’Kulturpolitikerne’: »Det er nok ikke med på vores finanslovsforslag næste gang – og måske heller ikke næste gang igen«
Podcast fra Kulturmonitor: Kolonihistorisk flagskib sænkes i ’Kulturpolitikerne’: »Det er nok ikke med på vores finanslovsforslag næste gang – og måske heller ikke næste gang igen«

Henter…

Hun flankeres i denne episode af Nikolaj Bøgh fra Det Konservative Folkeparti og rådmand på Frederiksberg, som heller ikke er lun på idéen om et kolonihistorisk museum.

Til gengæld ser han gerne, at DR’s budget slankes – gerne med en udlicitering af lyttermagneten P3.

»Der er brug for, at vi udfordrer DR’s voldsomme dominans på medieområdet,« siger han.

De to politikere diskuterer også blå bloks forslag om at omlægge kulturbidraget til en investeringspligt for streaminggiganterne. Umiddelbart kan det lyde som et slag om ord, men diskussionen vedrører, hvem der producerer det bedste danske indhold – og hvordan.

Hvad der dog er væsentligt for dem begge er, at streamingtjenesterne udgør en trussel for dansk kulturindhold.

‘Kulturpolitikerne’ er skabt og produceret af Lasse Marker og Why Consulting i samarbejde med Kulturmonitor. Kulturmonitor har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce