0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Presse
Foto: Presse

Charlotte Broman Mølbæk og Morten Messerschmidt

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Morten Messerschmidt i 'Kulturpolitikerne': »Putin forsøger selv at boykotte kritiske kunstnere, så jeg synes da, at det er ærgerligt, hvis vi stiller os på hans side«

SFs Charlotte Broman Mølbæk og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er gæster i denne uges udgave af ’Kulturpolitikerne’, der blandt andet diskuterer argumenter for og imod boykotten af Putin-kritisk russisk kunst.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I ugens udgave af podcasten ’Kulturpolitikerne’ diskuterer Charlotte Broman Mølbæk (SF) og Morten Messerschmidt (DF) blandt andet Charlottenborg Fondens aflysning og efterfølgende geninvitation af den systemkritiske russiske kunstner Sergei Prokofiev, Moesgaards dilemma med tilbagelevering af ukrainsk kulturarv og kønsbalancen i den danske musikbranche.

Kulturpolitikerne - en Kulturmonitor debatpodcast

Podcast fra Kulturmonitor – Morten Messerschmidt og Charlotte Broman Mølbæk i 'Kulturpolitikerne': Skal dansk kultur støtte eller boykotte Putin-kritiske kunstnere?
Podcast fra Kulturmonitor – Morten Messerschmidt og Charlotte Broman Mølbæk i 'Kulturpolitikerne': Skal dansk kultur støtte eller boykotte Putin-kritiske kunstnere?

Henter…

Mange kulturinstitutioner har været hurtige til at boykotte alle russiske kunstnere, men er det virkelig den rigtige vej frem – skal dansk kulturliv aflyse eller derimod støtte Putin-kritiske kunstnere, der ønsker at udstille i Danmark, spørger vært Lasse Marker.

Ifølge Morten Messerschmidt er det en beslutning, der ligger hos de enkelte kulturinstitutioner, men han opfordrer til, at man »ser på nuancerne i det.«

»Vi er jo fra Vestens side allieret med, eller har sympati for dem, der ønsker en anden styreform i Kreml, og derfor synes jeg, at det er underligt, at man vælger at lukke ned for sådan en kunstner her,« siger han i podcasten, og kalder det en »kedelig udvikling« at politikerne i denne sag får så meget indflydelse på, hvad der bliver udstillet på museerne.

Og selvom Charlotte Broman Mølbæk med egne ord har været »glad« for kulturministerens udmelding om emnet, er hun enig.

»Man skal huske, at noget af det som kulturen og kunsten kan er at italesætte systemkritik, og der synes jeg, at det er den rigtige distinktion at lave, at når man har en systemkritiker af Putins styre, så skal man have lov til at udstille i Vesten, for det er en vigtig del af det oprør, der foregår,« lyder det fra Charlotte Broman Mølbæk, der desuden påpeger signalværdien i, at det er russere selv, der rejser kritikken af det russiske regime.

Efterfølgende diskuterer panelet, hvorvidt Moesgaard Museum skal levere ukrainske artefakter tilbage til landet, mens bomberne falder, eller om genstandene skal beskyttes i Danmark, indtil der er ro på situationen. Slutteligt vender de to politikere balancen mellem mænd og kvinder i musikbranchen, der stadig hælder til mændenes fordel.

‘Kulturpolitikerne’ er skabt og produceret af Lasse Marker og Why Consulting i samarbejde med Kulturmonitor. Kulturmonitor har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce