0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Disney
Foto: Disney

Den Lille Havfrue – her i Disneys version.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uffe Elbæk og Kasper Sand Kjær i ‘Kulturpolitikerne’: Den Lille Havfrue og ytringsfriheden

Forhenværende kulturminister og nuværende kulturordfører for Frie Grønne, Uffe Elbæk, og kulturordfører for Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær er deltagere i denne udgave af ‘Kulturpolitikerne’, hvor Den Lille Havfrue og ytringsfriheden, DRs forpligtigelse i forhold til den musikalske kulturarv og et åbent brev fra 150 elever på designskolen om mistet tillid til ledelsen, er til debat.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det er fuldstændig sindssygt.«

Sådan lyder det fra forhenværende kulturminister og nuværende kulturordfører for Frie Grønne, Uffe Elbæk, der sammen med kulturordfører for Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær, er denne uges deltagere i ‘Kulturpolitikerne’.

Kulturpolitikerne - en Kulturmonitor debatpodcast

Podcast fra Kulturmonitor – Uffe Elbæk (FG) og Kasper Sand Kjær (S) i ‘Kulturpolitikerne’: Den Lille Havfrue og ytringsfriheden
Podcast fra Kulturmonitor – Uffe Elbæk (FG) og Kasper Sand Kjær (S) i ‘Kulturpolitikerne’: Den Lille Havfrue og ytringsfriheden

Henter…

Elbæk refererer til den opsigtsvækkende dom, der netop et afsagt i landsretten, hvor chefredaktør for Berlingske, Tom Jensen, er dømt til at skulle betale 300.000 kroner for to tegninger som avisen har bragt af Den Lille Havfrue.

Billedkunstnernes Forbund har kritiseret afgørelsen og siger til Kulturmonitor, at balancen er tippet til den forkerte side mellem ytringsfrihed og ophavsret.

De to politikere diskuterer om dommen rører ved kernen i det danske demokrati.

Elbæk og Sand Kjær debatterer ydermere, om DR lever op til sin public-service forpligtelse om at have et mangfoldigt musikudbud efter at 334 folke- og verdensmusikere med Lars Lilholt i spidsen har rettet en bred kritik mod DR for at svigte den musikalske kulturarv.

Endelig vender de to kulturpolitikere sagen, hvor 150 elever på designlinjen på Det Kongelige Akademi, har underskrevet et åbent brev, hvor de erklærer, at de har mistet tilliden til ledelsen, og kræver en række ”øjeblikkelige ændringer”. Ifølge de studerende skal kvote et-optaget rulles tilbage, karakterer skal afskaffes og designskolen skal være sit eget institut.

‘Kulturpolitikerne’ er skabt og produceret af Lasse Marker og Why Consulting i samarbejde med Kulturmonitor. Kulturmonitor har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce