0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mogens Jensen (S) og Henrik Dahl (LA)

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Henrik Dahl i 'Kulturpolitikerne': »Jeg er et hundrede procent rindalist«

’Kulturpolitikerne’ er i denne uge med kulturordfører i Liberal Alliance, Henrik Dahl og næsteformand i Folketingets kulturudvalg, Mogens Jensen (S).

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kulturbidrag som de store internationale streamingtjenester efter planen skal betale til dansk film, ledelsesniveauet på de danske kulturinstitutioner og akademiseringen af kunstuddannelserne.

Det er nogle af de emner, som denne uges panel i ‘Kulturpolitikerne’ har oppe at vende.

Kulturpolitikerne - en Kulturmonitor debatpodcast

Podcast fra Kulturmonitor – Henrik Dahl i 'Kulturpolitikerne': »Jeg er et hundrede procent rindalist«
Podcast fra Kulturmonitor – Henrik Dahl i 'Kulturpolitikerne': »Jeg er et hundrede procent rindalist«

Henter…

I debatten deltager kulturordfører for Liberal Alliance, Henrik Dahl, og næstformand i Folketinget kulturudvalg Mogens Jensen (S) og de giver blandt andet en lille status i forhandlingerne omkring et kommende medieforlig. Ikke mindst det meget omtalte kulturbidrag, som de to ser ret forskelligt på.

»Kulturbidraget er subsidier og de ender altid med noget bureaukrati og gør producenterne dovne. For hvis man er garanteret en indtægt, så bliver man doven i modsætning til, hvis man har et marked, man skal tænke på,« lyder det fra Henrik Dahl, der er imod ideen, som han ser som en ekstra skat.

Det køber Mogens Jensen dog ikke, da kulturbidraget efter hans mening skal gå tilbage til danske film.

Hyldest til Christian Gether

Mere enige er de to, når det handler om ledelsen af de danske museer, som de trods de mange sager på det seneste, generelt mener er på et højt niveau. Begge politikere sender i øvrigt et kæmpe cadeau til den nu afgående museumsdirektør på Arken, Christian Gether, for et enestående stykke arbejde gennem 25 år.

Endelig vender de den stigende akademisering af kunstuddannelserne, som især Henrik Dahl ikke giver meget for.

»Det er fuldstændig katastrofalt, at man har kørt den almindelige akademiske struktur og logik ind over nogle håndværksprægede uddannelser – kunst og kunnen er to ord, der er i familie med hinanden,« lyder det fra LA-politikeren, der ikke ser noget problem i, at forske i kunst, men samtidig mener, at det er ikke kunst at forske.

»Det er med til at udvikle den her særlige form for fidus-kunst, der ikke er noget værd. Og der vil ikke ske noget, hvis den forsvandt. Jeg er et hundrede procent rindalist,« siger Dahl.

Lyt til denne uges udgave af ‘Kulturpolitikerne’ her.

‘Kulturpolitikerne’ er skabt og produceret af Lasse Marker og Why Consulting i samarbejde med Kulturmonitor. Kulturmonitor har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce