0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det Konservative Folkeparti, Hillerød
Foto: Det Konservative Folkeparti, Hillerød

Byrådspolitikeren Nikolaj Frederiksen (K) forlader Hillerøds Kultur- og Fritidsudvalg, efter det er blevet klart, at det er Søren Lerche (SF), der skal være formand for udvalget.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Byrådsmedlem forlader Kulturudvalg: Nægter at samarbejde med eks-autonom

Søren Lerches (SF) rødder i 1990’ernes autonome miljø i København har fået den konservative byrådspolitiker og politimand, Nikolaj Frederiksen (K), til at forlade Hillerøds Kultur- og Fritidsudvalg, hvor Søren Lerche skal være formand fra nytår.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver en af Nikolaj Frederiksens (K) konservative kolleger, der skal tage posten i Hillerøds Kultur- og Fritidsudvalg efter nytår. Nikolaj Frederiksen har i stærke vendinger udtalt til Sjællandske Medier, at han nemlig ikke vil sidde i udvalg med Søren Lerche (SF), som skal være formand for selvsamme udvalg.

Nikolaj Frederiksens aversion mod Søren Lerche er historisk og starter i 1990’ernes København, hvor det autonome miljø og politistyrker af flere omgange med voldsomhed tørnede sammen. Her med Nikolaj Frederiksen som ung betjent og Søren Lerche som beredt autonom.

Søren Lerche har til flere medier og i en bog fra 2015 fortalt om sin fortid, hvor han var en del af et tæskehold og en af kræfterne bag hashkurertjenesten De Brune Bude. I 2002 blev han anholdt og idømt 10 måneders ubetinget fængsel for salg af hash.

Intet forsoningsmøde

Selvom det snart er 20 år siden, og Søren Lerche har lagt det autonome miljøs maskeringer og molotovcocktails bag sig, vil Nikolaj Frederiksen ikke arbejde sammen med SF-politikeren.

»Jeg har været betjent i 25 år. Jeg har været med til både demonstrationer og gadekampe på Nørrebro. Jeg har siddet i de biler, som de autonome har kastet molotovcocktails på. Jeg har stået i de kæder både med og uden skjold, hvor de har kastet sten og brosten og skudt med møtrikker. Jeg har stået med alle de kolleger, der er kommet til skade, både dengang og dem, der har måtte stoppe i politiet på grund af de skader, de har påført sig,« udtaler Nikolaj Frederiksen.

Søren Lerche har efter sit autonome exit arbejdet med exit-programmer, bander og forebyggelse blandt børn og unge. I 2017 modtog han Hillerød Kommunes FrivilligSocialpris, mens han sidste år blev Årets Hillerødborger.

Om Nikolaj Frederiksens udmelding, siger Søren Lerche til Sjællandske Medier, at han gerne vil mødes med den konservative byrådspolitiker og tale ud om fortidens hændelser, men Nikolaj Frederiksen selv er ikke interesseret i at mødes.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce