0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Presse/Emilia Therese
Foto: Presse/Emilia Therese

Anna Lidell står i spidsen for DJBFA's bestyrelse.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DJBFA og flere kulturordførere vil sikre mere musikalsk ligestilling på DR’s kanaler

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der står kvindelige artister bag 26 procent af DR’s samlede musikudbud, og det er i DJBFA’s øjne slet ikke godt nok. Derfor ønsker foreningen af komponister og sangskrivere ifølge Politiken, at det bliver en del af DR’s public service-kontrakt, at mediehuset skal arbejde for en bedre kønsbalance, når det kommer til både skabende og udøvende musikere på alle DR’s platforme.

»Vi mener, at der mangler repræsentation, så man kan genkende sig i det, der bliver spillet på DR’s platforme. Der ligger så meget identitet i musik, og mange unge mennesker spejler sig i musikere. Derfor rækker forslaget ud over musikbranchen,« siger DJBFA’s forperson, Anna Lidell, til avisen og fortæller, at flere musikorganisationer bakker op om forslaget.

Og det gælder også kulturordførerne fra Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF.

»Tallene taler jo også sit tydelige sprog – det er meget skævt på DR’s platforme. Det skævvrider mulighederne for musikerne, men det værste er næsten, at det er et dårligt forbillede for vores børn og unge,« siger kulturordfører Kasper Sand Kjær (S) til Politiken.

Hos Venstre mener kulturordfører Jan E. Jørgensen derimod, at forslaget er en dårlig idé.

»Det vigtige må være kvaliteten i musikken og ikke, om det er en mand eller kvinde, der spiller. Skal der så også være lige så mange 70-årige som 20-årige, når p3 spiller musik? Det er altså ikke nogen holdbar løsning, og jeg er meget imod kvoter,« siger han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce