0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg og Ivan Riordan Boll/Ritzau Scanpix
Foto: Andreas Haubjerg og Ivan Riordan Boll/Ritzau Scanpix

Som Københavns nye kultur- og fritidsborgmester bør Radikale Venstres Mia Nyegaard (til venstre på billedet) lægge sin fortid som socialborgmester til side ifølge tidligere Venstres kulturborgmester Pia Allerslev.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere kulturborgmester til Mia Nyegaard: Lad andre om at passe deres områder

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Nu glæder jeg mig i første omgang over, at jeg kan føre noget socialpolitik fra kulturområdet.«

Sådan lød det onsdag morgen fra Københavns nyudnævnte kultur- og fritidsborgmester, Mia Nyegaard, der ikke lagde skjul på, at hun gerne var fortsat som socialborgmester – en plads, hun siden 2018 har udfyldt til stor begejstring for kolleger fra både rød og blå blok.

Men erfaringen fra socialborgmesterposten bør Mia Nyegaard lade ligge, når hun fremover sætter tænderne i et nyt ressortområde. Det mener Pia Allerslev (V), der var kulturborgmester fra 2008 til 2013.

»Den viden skal hun nok lægge til side. Det er vigtigt, hun løfter det område, hun nu har, og lader de andre om at passe deres områder,« siger Pia Allerslev til Berlingske og tilføjer, at den nødvendige aktivering af københavnerne kræver et kulturelt fokus.

»Der er jo ikke nogen, som flytter til København på grund af socialområdet eller for daginstitutionernes skyld. De kommer hertil for kulturen.«

Til Kulturmonitor har både Venstres Jens-Kristian Lütken og Socialdemokratiets Niels E. Bjerrum omvendt argumenteret for, at Mia Nyegaards socialpolitiske kompetencer og erfaringer flugter fint med det forestående arbejde på kultur- og fritidsområdet.

»Som politiker inden for socialområdet får man en storbys forskellige facetter helt ind på livet. Mia har masser af indsigt i, hvad en storby også er, og den bringer hun nu med ind i sit nye borgmesterområde. Det er jeg sikker på, at kultur- og fritidspolitikken står stor gavn af, særligt når foreningslivet har så stor en social funktion,« sagde Niels E. Bjerrum.

Det er Enhedslistens Karina Vestergård Madsen, der afløser Mia Nyegaard som socialborgmester i København.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce