0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Radio Loud må skifte navn til 24Syv.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radio- og tv-nævnet godkender ejerskifte af kulturradio: Radio Loud må skifte navn til 24syv

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radio- og tv-nævnet godkender Radio Louds navneskift til 24syv. Samtidig godkendes Berlingske Medias køb af radiostationen.

Det oplyser Radio- og tv-nævnet i en pressemeddelelse fredag.

Radiokanalen skal dog fortsætte med at sende timenyheder, afgør nævnet. Nævnet lægger i afgørelsen vægt på, at radiokanalens primære målgruppe er og skal være 15-32-årige.

Formand for Radio- og tv-nævnet, Søren Sandfeld Jakobsen, siger i pressemeddelelsen:

»Det afgørende for Radio- og tv-nævnet er, at programtilladelsen bliver overholdt, uanset om ejerforholdene skifter. Det er noget, vi er meget opmærksomme på, og som vi kommer til at følge særdeles tæt,« udtaler han.

Skal rette op

Radioens nye navn ligger meget tæt op ad Radio24syv, der sendte for sidste gang 31. oktober 2019. Det skete, efter at Radio Loud vandt et udbud om en dab-kanal foran Radio24syv.

Radiostationen har også planer om at udvikle nye værter, talenter og formater med Simon Andersen ved roret som radioens programchef. Han har tidligere arbejdet som nyhedschef på både Berlingske og Radio24syv.

I en pressemeddelelse fra Radio Loud fortæller Simon Andersen, at afgørelsen fra Radio- og tv-nævnet har skabt de bedste forudsætninger for, at radiokanalen kan levere normbrydende taleradio.

»Vi er fast besluttet på at vise vores lyttere og resten af Danmark, at de penge, der generøst er givet til os, bliver brugt bedst muligt. Vi tror på, at vi i et nyt årti kan skabe levende og original taleradio under navnet 24syv. Nu arbejder vi hårdt på at forbedre vores programflade med bedre journalistik, klare værtsprofiler, meget mere magtkritik, god satire og stærk kulturdækning,« siger han i pressemeddelelsen.

RadioLoud, der gik i luften 1. april 2020, har oplevet en del modvind i sin første levetid.

Blandt andet har stationen kæmpet med lave lyttertal i målgruppen.

I oktober rettede Radio- og tv-nævnet desuden en ’usædvanlig skarp kritik’ af Loud for på væsentlige punkter ikke at leve op til kravene for sendetilladelsen.

Radiostationen har fået en frist på fire måneder til at rette op.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce