0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Søren Bidstrup
Foto: Søren Bidstrup

Tidligere kulturminister og nuværende direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brian Mikkelsen i nyt afsnit af ‘Kulturministrene’: »Hvis jeg var minister, ville jeg kraftigt overveje at lukke akademiet«

Hvis Brian Mikkelsen sad i kulturministerens stol i dag, ville han kraftigt overveje at lukke Kunstakademiet i København. Det fortæller den tidligere kulturminister for De Konservative og nu direktør for Dansk Erhverv i andet afsnit af Kulturmonitor og Kulturmødets podcastserie ‘Kulturministrene’.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis Brian Mikkelsen sad i Ane Halsboe-Jørgensens stol i dag, ville han kraftigt overveje at lukke Kunstakademiet i København.

Kulturministrene - en Kulturmonitor podcast

Podcast fra Kulturmonitor – Brian Mikkelsen i andet afsnit af ‘Kulturministrene’: “Hvis jeg var minister, ville jeg kraftigt overveje at lukke akademiet”
Podcast fra Kulturmonitor – Brian Mikkelsen i andet afsnit af ‘Kulturministrene’: “Hvis jeg var minister, ville jeg kraftigt overveje at lukke akademiet”

Henter…

Det fortæller den tidligere kulturminister for De Konservative og nu direktør for Dansk Erhverv i et opsigtsvækkende interview i andet afsnit af Kulturmonitor og Kulturmødets podcastserie ‘Kulturministrene’.

Brian Mikkelsen var selv i sin kulturministerperiode ude i en række voldsomme opgør. Blandt andet med det, han dengang kaldte »Bermudatrekanten« i dansk kulturliv bestående af Politiken, Gyldendal og DR, men den kamp var blikstille vand i forhold til den bølgegang, der de senere år har hersket i og omkring Det Kongelige Danske Kunstakademi, mener han.

»Det meningstyranni jeg tog et opgør med i 2002 var et andet slags meningstyranni. Det der sker nu, er nærmest værre. Det nærmer sig jo berufsverbot. Hvis man ikke lige har de rigtige meninger og er en hvid mand på min alder, så må man jo ikke sige noget som helst. Med berufsverbot var det nogle andre, der havde nogle andre holdninger, som ikke måtte gøre noget og blev stemplet,« siger Brian Mikkelsen i podcasten og fortsætter:

»I et frit demokratisk samfund som vores, så må der være plads til alle meninger. Jeg synes den kønsdiskussion, man har i nogle af de miljøer, ikke er til at holde ud for det hæmmer også den fri kunst.«

Påvirket af kritik

I afsnittet hvor man ud over debatten om akademiet også får indsigt i, hvorfor Brian Mikkelsen sagde nej til 8-10 andre ministerposter i sin tid i Kulturministeriet, hvorfor han mener vi i dag har brug for en ny kulturkanon-diskussion og hvor ærgerligt han synes det er, at der ikke længere er fri adgang for alle på landets statslige museer, får lytterne også et indblik i, hvilke personlige omkostninger det kan have, at være politiker, når kritikken hagler ned over en.

»Selv om man som politiker på sin vis bliver galvaniseret, for det står jo alt muligt i medierne om en hele tiden, så bliver man selvfølgelig påvirket af det.«

Brian Mikkelsen var kulturminister for Det Konservative Folkeparti i perioden 2001-2008.

Serien ‘Kulturministrene’ er skabt og produceret af Lasse Marker og Why Consulting i samarbejde med Kulturmonitor og Kulturmødet. Kulturmonitor har haft fuld redaktionel frihed under tilrettelæggelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce