0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Dansk Kulturliv bakker op om indførelse af coronapas.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Kulturliv bakker op om indførelse af coronapas – men resten af samfundet bør følge trop

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I et fælles brev stilet til de danske politikere bakker foreningen Dansk Kulturliv op om regeringens ønske om at indføre coronapas på blandt andet museer, i teatre og i biografer, sådan som regeringen har lagt op til efter mandag aftens pressemøde.

Men samtidig mener man, at andre dele af samfundet også bør følge trop – ellers giver det ikke meget mening, lyder det fra direktøren for Dansk Teater og bestyrelsesleder i Dansk Kulturliv, Peter Mark Lundberg, ifølge Politiken.

»Det giver jo ingen mening, hvis du skal vise coronapas for at gå ind på et museum, og så kan du gå i en tøjbutik ved siden af og foretage den samme type aktivitet uden at skulle vise coronapas. Hvis politikerne vil gøre noget fornuftigt, skal de starte de steder, hvor smitten er størst,« siger Peter Mark Lundberg til avisen.

Ifølge regeringens udspil skal coronapasset indføres, hvor der er over 200 personer samlet indendørs eller 2000 udendørs. Det gælder blandt andet ved koncerter og forestillinger, i biografer, på museer og kunsthaller.

Hos Organisationen Danske Museer (ODM) påpeger direktør Nils M. Jensen, at man på museumsområdet allerede har vist, at man har kunnet håndtere smitterisikoen.

»Det siger jo også sig selv, for vi har styr på vores gæster. Sidste gang var museer faktisk underlagt restriktioner i længere tid end storcentre og tatovører, og det giver altså ikke meget mening. Heller ikke når det gælder smitterisiko,« siger Nils M. Jensen til Politiken.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce