0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Kulturinstitutioner er i dialog med Loud om et fortsat samarbejde.

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturinstitutioner overvejer fremtidigt samarbejde med Loud: »Vi er fortrøstningsfulde«

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Kulturradio Danmark i 2019 vandt udbuddet om en ny dansk DAB-kanal, var en række kulturinstitutioner med i en partnerskabsaftale omkring levering af indhold til kanalen. Men med navneændringen, den nye ejerstruktur og et ændret indholdsformat overvejer blandt andet Nationalmuseet, Enigma - museum for post, tele og kommunikation og spillestedet Vega nu deres involvering i radiokanalen.

Overfor Mediawatch fortæller blandt andet Nationalmuseet og Enigma, at de for øjeblikket er i forhandlinger med Louds ledelse om et eventuelt fremtidigt samarbejde efter den 1. januar.

Til Kulturmonitor siger Jacob Frische, der er chef for Nationalmuseets Mediehus ’Vores Tid’, at man har været glade for samarbejdet indtil nu, men ikke har lukket nogle endelige aftaler for fremtiden.

Nationalmuseets samarbejde med Loud er blot et af flere eksisterende medie-samarbejder for museet, der også er engageret i samarbejder med podcast-platformen Podimo og Egmonts podcast-satsning ’Talk Town’.

»Vores samarbejde med Loud har indtil nu primært drejet sig om serien ’Den Yderste Grænse’ om historiske ekspeditioner og eventyrere, som er blevet en pæn succes. Derudover producerer vi i øjeblikket anden sæson af ’Sexhundredetallet’ som er en podcast om seksualitetens kulturhistorie,« siger Jacob Frische.

»Vi er i øjeblikket i frugtbar dialog med Loud om programmerne for 2022, hvor vi meget gerne vil skabe flere succesformater, der bruger kulturhistorien til at gøre os klogere på nutiden. Vi har ikke lukket aftalerne endnu, men vi er fortrøstningsfulde,« fortsætter han.

Udvidelse af eget mediehus

’Vores Tid’ har for nylig inviteret 10 andre kulturhistoriske museer over hele Danmark med ind i kredsen bag mediet. Museerne er i øjeblikket ved at udvikle en håndfuld nye podcast-serier, der skal lanceres i løbet af første halvår 2022.

Ifølge Mediawatch er programchef på Loud, Kim Pihl-Vester, interesseret i et fortsat samarbejde med kulturinstitutionerne. Han mener samtidig, at et samarbejde kan udvikles endnu mere, end det har været hidtil.

»Jeg kan sige så meget, at vi rigtig gerne vil sparke mere til bolden, end vi hidtil har gjort. Vi har været hæmmet af corona, så vi har slet ikke kunnet realisere alle de drømme, vi havde for at lave ting sammen. Så det er noget, vi gerne vil gøre meget mere ved,« lyder det fra Kim Pihl-Vester.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce