0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Google Maps
Foto: Google Maps

Den Danske Scenekunstskole i København.

Bekymrede studerende gør opmærksom på kaos- og krisetilstande på Den Danske Scenekunstskole

Kulturpolitik

Flere år med mærkbare besparelser, talrige fratrædelser og fyringer og et dårligt undervisningsmiljø har sendt Den Danske Scenekunstskole ud i en ’dyb krise’, som størstedelen af skolens København-baserede elever har gjort Kulturministeriet opmærksom på i en 20 sider lang rapport. Det skriver Politiken.

Bag rapporten, som blandt andet slår alarm om ressourceknaphed, uklar kommunikation og mangelfuld skemalægning på den prestigefyldte uddannelsesinstitution, står 56 ud af de 63 studerende fra skolens afdeling i København.

Og netop her står problemerne klarest, idet hver tredje studerende på første årgang i løbet af det seneste semester er blevet sygemeldt i længere perioder ifølge Politiken. Dertil kommer ifølge avisen det forhold, at Scenekunstskolen – der i alt har 94 fastansatte fordelt på sine fire campusser i henholdsvis København, Aarhus, Fredericia og Odense – har vinket farvel til 43 ansatte grundet fyringer eller opsigelser siden 2017.

’Den (rapporten) gør det tydeligt, at det er nu, der skal handles,’ siger Scenekunstskolens konstituerede rektor, Peder Dahlgaard, til Politiken.

Socialdemokratiet: Understreger behov for bestyrelser

Rapporten fra de scenekunststuderende flugter med de strukturelle problemer på Den Danske Filmskole og Det Kongelige Danske Kunstakademi og har ifølge Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, blot sat endnu en tyk streg under vigtigheden af, at et fagudvalg i øjeblikket ser nærmere på de kunstneriske uddannelser med henblik på at give dem bestyrelser – en idé, som Scenekunstskolens aftagerpanel også bakker op om.

Scenekunstskolen mistede tidligere i år sin mangeårige rektor, Mads Thygesen, der af personlige årsager valgte at gå af.

I de sidste par år har han og skolen været i vælten grundet et millionunderskud og rod i økonomien, der i 2019 resulterede i, at skolen blev sat under skærpet tilsyn. Det afledte en økonomisk krise, som blandt andet tvang Mads Thygesen til at gennemføre en fyringsrunde, hvor ni ansatte mistede deres job.

Senest har regeringen besluttet at udflytte 30 af skolens studiepladser fra København til Holstebro, hvilke har affødt både forundring og kritik.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage