0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klarhed i kaos: Odense Kommune sætter gang i ekstern undersøgelse af Den Fynske Opera

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Odense Kommune tager nu næste skridt i forsøget på at finde hoved og hale i sagerne om inhabilitet og intern uro i Den Fynske Opera.

Konkret har By- og Kulturudvalget netop afsat 150.000 kroner til en ekstern undersøgelse, der skal nå til bunds i operaens omfattende liste af kritisable forhold, som i juni førte til et skærpet tilsyn.

To spor skal belyse økonomiske og bestyrelsesmæssige problemer

Den iværksatte undersøgelse bliver inddelt i to parallelle spor, der begge varetages af eksterne parter.

Den ene del drejer sig om de økonomiske forhold, og her skal det endegyldigt vurderes, om Den Fynske Opera har benyttet kommunale midler til at betale en overpris for grafiske eller reklamemæssige opgaver.

Den anden del af undersøgelsen går på tumulten i Den Fynske Operas bestyrelse – noget, som Kulturmonitors aktindsigt tidligere har givet et bekymrende indblik i. Her vil der blandt andet blive stille skarpt på, om institutionen lever op til gældende anbefalinger om bestyrelsesarbejde og -sammensætning.

Dertil skal det konkluderes, om bestyrelsen "er eller har været uhensigtsmæssig i forhold til at sikre styrings- og driftsmæssige forhold i operaen, herunder habilitetsspørgsmål," som det formuleres af forvaltningen.

"Det svirrer med beskyldninger på kryds og tværs"

Til Kulturmonitor fortalte Odenses nytiltrådte by- og kulturrådmand, Christoffer Lilleholt (V) i sidste måned om sit syn på Den Fynske Opera og varslede den eksterne undersøgelse, som altså nu er sat i værk.

"Det svirrer med beskyldninger på kryds og tværs, og dem vil jeg undlade konkret at gå ned i, men vi har bedt om en ekstern redegørelse. Og det er ærgerligt for operaen, at man ikke formår at have fokus på det kunstneriske indhold, men at det handler så meget om personerne,” sagde Christoffer Lilleholt.

Indsatsen finansieres af de frie midler til kulturaktiviteter under Odense Kommunes kultursekretariat og forventes at løbe op i "godt" 150.000 kroner.

Ifølge Odense Kommune er det endnu uvist, hvornår undersøgelsen af Den Fynske Opera forventes afsluttet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce