0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Fyringsrunde på Den Danske Scenekunstskole er i fuld gang: "Skolen er i oprør, også blandt de studerende"

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De varslede fyringer på Den Danske Scenekunstskole, som skolens ledelse har udtrykt nødvendigheden af, er netop blevet gennemført.

Det oplyser skolens tillidsrepræsentant, Helle Bjørnemose, til Kulturmonitor.

Der er indtil videre tale om ni ansatte, hvoraf syv ifølge Helle Bjørnemose er administrative medarbejdere.

Af hensyn til de berørtes fortrolighed vil tillidsrepræsentanten dog ikke oplyse, hvilke andre stillinger, de øvrige syv fyringer drejer sig om.

"Folk er i chok lige nu. Og oprørte. Vi har ikke noget billede af, hvordan fremtiden ser ud. Det er ikke blevet belyst i detaljer, hvordan ledelsen tænker, at fremtiden skal se ud," siger Helle Bjørnemose og tilføjer:

"Skolen er i oprør, også blandt de studerende."

Scenekunstskolens rektor, Mads Thygesen, har indkaldt til møde klokken 12 for både elever og ansatte.

Efterskælv fra økonomisk rod i 2018

Dagens fyringer sker som et led i ledelsens beslutning om at spare 5,4 millioner kroner for at tilpasse skolens økonomi. Der er dog flere årsager til den beslutning.

I 2018 blev Scenekunstskolen sat under skærpet tilsyn af Kulturministeriet, efter at den kom ud af 2018 med et uventet millionunderskud.

Det fik konsekvenser for det følgende år, hvor skolen i april 2019 meldte ud, at den måtte droppe to planlagte spor på kandidatuddannelsen som følge af de nye økonomiske udfordringer.

Efterfølgende forlod Scenekunstskolen 2019 med et overskud, men nu har ledelsen har alligevel besluttet, at der nu skal spares 5,4 millioner kroner – og det for at "fremtidssikre skolens økonomi" og "realisere vores mål i de kommende år,” som rektor Mads Thygesen for nyligt formulerede det i en pressemeddelelse.

I et notat til de politiske partiers kulturordfører har Scenekunstskolen dog opridset, at der er flere årsager til skolens økonomiske udfordringer – blandt andet at skolen som følge af overgangen til bachelor/kandidatuddannelser har indført en ny stillingsstruktur for underviserne, der har medført større lønudgifter.

“Den Danske Scenekunstskole har herudover haft vanskeligt ved at tilpasse sin økonomi blandt andet på grund af forpligtelser til at drive undervisning på en række bestemte geografiske lokaliteter (København, Aarhus, Odense, Fredericia og Odsherred). Hertil kommer, at skolen ikke i fornødent omfang har tilpasset udgifterne til de reducerede bevillinger, som fulgte af omprioriteringsbidraget i perioden 2016-2019. Endelig er et samarbejde med Professionshøjskolen Absalon om diplomuddannelser blevet opsagt af professionshøjskolen, hvilket også har påvirket Scenekunstskolens økonomi negativt,” lyder det i notatet til kulturordførerne.

Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at to af de fyrede medarbejdere er administrative medarbejdere. Dette har efterfølgende vist sig ikke at være korrekt, idet syv af ni fyrede er administrative medarbejdere.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce