0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Roskilde Festival, Enigma, Nationalmuseet og Mungo Park med i gruppe bag bud på ny radiokanal

Kulturpolitik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den nye dab-kanal, der for øjeblikket ligger i udbud, er mere ombejlet end først antaget. Længe har det set ud til, at radio24syv var den eneste arvtager til kanalen, men en magtfuld aktør med rødder i kulturbranchen har nu meldt sig på banen.

Som Mediawatch har skrevet, har en række lokalradioer dannet et nyt selskab kaldet Kulturradio Danmark, der ønsker at byde ind på kanalen, men gruppen bag projektet er væsentlig større end det.

Ifølge Politiken er det således en lang række aktører som Roskilde Festival, Nationalmuseet, spillestedet Vega, Danske Studerendes Fællesråd, Ungdomsbureauet, teatret Mungo Park, museet Enigma og så de ni førnævnte lokalradiostationer, der er gået sammen om at ansøge om dab-kanalen.

Radioen skal hedde Loud og skal målrettes de unge, fortæller Jane Sandberg, der er museumsdirektør på Enigma – Museum for Post, Tele og Kommunikation, til Politiken.

"Med denne her kreds er der en regulær chance for at lave noget, der ikke er lavet før," siger hun som primusmotor på projektet. Samarbejdet udspringer af medieforliget fra sidste år, hvor den forrige regering lancerede ideen om en egentlig kulturkanal.

Allerede den gang tog Jane Sandberg skridt til at samle en gruppe fra kulturbranchen med det formål, at byde ind på såvel en radio- som en tv-kanal med kulturelt opdrag. Nu er det så radio-delen, som man spiller ind med et bud på.

Og der er allerede planer om, hvilke programmer, der skal søsættes, hvis gruppen bag Loud vinder udbuddet.

Sammen med Nationalmuseet planlægger man blandt andet at lave et program om historie i nutiden, man vil lave en morgennyhedsflade med konstruktiv journalistik, nørdede musikprogrammer med fokus på talentudvikling og et program om gaming, skriver Politiken.

Der er ansøgningsfrist på den nye kanal på fredag klokken 12. Radio- og tv-nævnet forventes at have truffet en beslutning om, hvem der vinder udbuddet den 22. oktober.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce