0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kulturministeren vil ændre museumsloven for at gennemføre Nyborg Slot-restaurering

Kulturarv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturminister Joy Mogensen (S) har tirsdag offentliggjort et udspil om det for øjeblikket stillestående restaureringsprojekt af Nyborg Slot.

Det skriver TV 2 Fyn.

Det 351 millioner kroner dyre slotsprojekt har været 10 år undervejs og indebærer blandt andet en ny formidlingsfløj og en ringmur. Men i december bremsede Miljø- og Fødevareklagenævnet planerne, fordi de ifølge nævnet er i strid med museumslovens bestemmelser om beskyttelse af fortidsminder.

I tirsdagens udspil står det klart, at en netop nedsat arbejdsgruppe inden udgangen af september skal komme med forslag til ændringer af museumslovens bestemmelser om beskyttede fortidsminder, således at det vil muliggøre »fysiske formidlingstiltag«.

»Det drejer sig blandt andet om bebyggede fortidsminder, som for eksempel bebyggede voldsteder og forsvarsanlæg, hvor Slots- og Kulturstyrelsen kan være nødt til at håndhæve en generel streng praksis, selv om det i visse tilfælde ikke er nødvendigt i forhold til det konkrete fortidsminde, fordi fortidsmindet enten er i anvendelse eller er omfattet af en bebyggelse, der ikke har relation til det historiske anlæg,« hedder det i oplægget, som tidligere beskrevet i Kulturmonitor.

Der lægges dermed ikke op til at gennemføre restaureringen af Nyborg Slot via en anlægslov, hvilket ministeren ellers ikke har været afvisende ov