0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Enigma får stor fondsdonation – vil have app-inspireret museumsunivers til børn

Kulturarv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når ombygningen og moderniseringen af kommunikationsmuseet Enigma er gennemført, og museet genåbner i 2022, vil det være med et helt nyt børneområde med navnet Enigmas Verden, som Louis Petersens Legat netop har været med til at sikre finansieringen af med en fondsdonation på en million kroner.

Børneuniverset vil have fokus på skærme og den digitale verdens fascinationskraft og historie.

”De generationer, der vokser op i dag, er de første i verdenshistorien, der vokser op med den digitale verden. De bliver super-forbrugere af den nye medievirkelighed, fra de første gang lærer at swipe. Danske børn bruger, sammenlignet med andre europæiske børn, mest tid med digitale medier, er velforsynede med digitale redskaber og har adgang til dem tidligt i livet,” udtaler museumsdirektør Jane Sandberg i en pressemeddelse.

I Enigmas Verden vil formidlingen benytte sig af formidlingsgreb, der er inspireret af skærmuniverset.

”Helt konkret inviterer Enigmas børneområde børn og voksne til sammen om at gå på opdagelse. Vores gæster træder ind i en scenografi, hvor det velkendte app-univers fra smartphones og iPads vokser op og bliver til rummelige installationer med farverige, lysende og tillokkende firkanter, præcis som de apps, vi og børnene kender fra vores skærme – på Enigma kan man bare gå ind i dem og bruge sin krop, når man rutcher, kravler eller klatrer rundt i kommunikationens veje og vildveje,” siger Jane Sandberg.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce