0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kolonihistorisk statue har mistet hovedet

Kulturarv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statuen 'I Am Queen Mary', der siden 2017 har prydet pladsen foran Vestindisk Pakhus i København, har mistet sit hoved. Angiveligt som følge af søndagens stormvejr. Det oplyser politiet ifølge Berlingske.

Det syv meter høje monument er lavet af den prisvindende danske kunster Jeanette Ehlers og kunstneren La Vaughn Belle fra Sankt Croix og forestiller Mary Thomas – også kendt som "Queen Mary" – der gik forrest i arbejderopstanden på De Dansk Vestindiske Øer i 1878.

Trods kunstnernes håb om at få statuen støbt i bronze har materialet indtil videre været overfladebehandlet flamingo. Om – og i så fald hvordan – stormskaden har genaktualiseret snakken om at hærde statuens materiale, vides endnu ikke.

Under alle omstændigheder besluttede Københavns Kommunes Kultur- og fritidsudvalg sidste år at støtte forarbejdet med at gøre statuen permanent med 52.500 kroner – penge, som Jeanette Ehlers og La Vaughn Belle blandt andet kunne bruge på fundraising, forundersøgelser og en høringsproces.

Rettelse: Arbejderopstanden på De Dansk Vestindiske Øer foregik i 1878 og ikke 1876 som tidligere skrevet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce