0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kulturministeren vil ikke etablere et nyt kolonihistorisk center i Vestindisk Pakhus nu og her: “Har ikke min førsteprioritet”

Kulturarv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturminister Joy Mogensen (S) blander sig nu i debatten om, hvorvidt Danmark bør etablere et kolonihistorisk center for at oplyse og informere om den danske involvering i kolonitiden og slaveriet.

Ideen fik for nylig ny vind af Anders Juhl, der er administrerende direktør for CAMP - Center for Art on Migration Politics samt næstformand i Foreningen for Kolonihistorisk Center, i et debatindlæg på Kulturmonitor.

Her argumenterede Anders Juhl for at placere et sådant center som en del af Vestindisk Pakhus på Esplanaden i København, der huser Den Kgl. Afstøbningssamling under Statens Museum for Kunst. Ikke mindst på baggrund af, at Vestindisk Pakhus i forvejen danner baggrund for kunstnerne La Vaughn Belle og Jeannette Ehlers skulptur ‘I Am Queen Mary’, der netop markerer Danmarks koloniale fortid.

Vil prioritere coronahjælp til kulturen

Men Joy Mogensen ser det imidlertid ikke som sin førsteprioritet – i hvert fald ikke nu og her. Det fremgår klart, af et svar som ministeren har givet Folketingets Kulturudvalg.

“Jeg vil gerne understrege, at jeg finder det særdeles vigtigt at formidle historien om kolonitiden og slaveriet. Det er vigtigt, at vi kender både lyse og mørke kapitler i historien. Samtidig må jeg dog også understrege, at jeg vurderer, at vi som kulturpolitikere kommer til at prioritere at holde hånden under en lang række eksisterende kulturinstitutioner, som er hårdt belastede af situationen omkring covid-19,“ lyder det i svaret fra ministeren, der fortsætter:

“Jeg ser det på den baggrund ikke som min førsteprioritet at etablere et nyt museum i et område, som i forvejen har en stor tæthed af kulturinstitutioner.”

Ministeren afviser dog ikke, at der er behov for en afklaring af den fremtidige brug af Vestindisk Pakhus. Hun vil derfor vil indbyde partiernes ordførere til en drøftelse af dette til efteråret.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce