0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Robert Wengler.
Foto: Robert Wengler.

Gertrud Hvidberg-Hansen er museumsdirektør for Glyptoteket.

Glyptotekets nye direktør om moderne museumsledelse, formidling og unges interesse for græsk-romersk antik: »Nogle gange må man lidt op i helikopteren for at se relevansen«

Kulturarv

Et år med succesfulde særudstillinger og rekordhøje besøgstal på Glyptoteket blev i går fulgt op med offentliggørelsen en ny spydspids.

Gertrud Hvidberg-Hansen er navnet på den nye museumsdirektør, der kommer fra en direktørpost på Faaborg Museum, og som fra 1. marts skal lede det toneangivende museum ind i en ny tid.

Men hvordan fastholder man Glyptotekets position som et af landets mest besøgte museer samtidig med, at man videreudvikler den palet af friske og særprægede formidlingsformer, som i de senere år er blevet museets varemærke?

’Det handler i høj grad om at være kreativ og i stand til at kaste nyt lys over tingene. På Glyptoteket er der rigtig mange tangenter at spille på, fordi det er så bredt sammensat en samling. På den måde er det et unikt sted – vi har jo ikke andre danske museer, der både huser fine franske malerier, mumier og græsk-romersk antik. Det er nogle ret fantastiske ting, der skal aktiveres, hvis tingene skal gå op i en højere enhed,’ siger Gertrud Hvidberg-Hansen til Kulturmonitor.

Efter seks år på direktørposten hos Faaborg Museum ser hun ser nu frem til at gå en ny og markant anderledes udfordring i møde.

’Jeg glæder mig meget til at overtage et så veldrev